Hoofding
 
Infolunch: nieuw arbeidsmodel VCLB 5 maart 2018
Sinds 1 september 2017 is het vrij CLB Waas en Dender gestart met een nieuw arbeidsmodel. Vorig schooljaar werd een organisatie ontwikkelingstraject met Flanders Synergy en de VCLB Koepel gelopen rond de uitbouw van een van een flexibele organisatie met zelfsturende teams waar medewerkers met goesting zich samen inzetten voor leerlingen.
Tijdens deze uiteenzetting zullen we onze visie, waarden, processen en de werking van onze teams nader toelichten.Inschrijving infolunch
 
Infolunch: Bewegen op Verwijzing helpt inwoners van het Waasland meer bewegen 14 mei 2018
In april gaat men in het Waasland van start met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen huisartsen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat.
Graag willen we de huisartsen en alle andere hulpverleners (= indirecte toeleiders naar Bewegen op Verwijzing) informeren tijdens de infolunch op 14 mei 2018.

Voor meer informatie kan je reeds een kijkje nemen op onze website.

Inschrijving Infolunch 


 
Transitie de Sociale Kaart naar Vlaamse Overheid
Op 1 januari 2018 werd de sociale kaart overgeheveld van de Vlaamse provincies naar de Vlaamse overheid. www.desocialekaart.be wordt met alle betrokken medewerkers ingebed in het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG).De sociale kaart blijft bestaan en zal enkel op lay-outmatig vlak een aantal wijzigingen ondergaan om conform te zijn met de huisstijl van het Departement WVG.

Welke veranderingen zijn voor u van belang?
Het mailadres info@desocialekaart.be waar we op onze website regelmatig naar verwijzen, is uitdovend. Vanaf 01/01/18 is het algemene mailadres desocialekaart@vlaanderen.be.
Zelf blijf ik werken binnen het team sociale kaart en blijf ik uw regionaal aanspreekpunt. Vanaf 01/01/18 ben ik bereikbaar op mijn nieuw mailadres christophe.pyra@wvg.vlaanderen.be. Mails naar mijn vroegere werkgever, provincie Oost-Vlaanderen, zullen onbestelbaar zijn. Vergeet niet uw adressenlijst te updaten met mijn nieuwe contactgegevens!
 
1 Gezin 1 Plan: stand van zaken: goedkeuring project samenwerkingsverband Krachtgerichte RTJ W&D
De Vlaamse overheid heeft het project 1G 1P voor Waas en Dender goedgekeurd. Hiermee volgt ze het advies van IROJ op. Vanaf heden zal het samenwerkingsverband Krachtgerichte RTJ W&D definitief van start gaan.


Klik hier voor de beslissingsbrief.
Klik hier voor structuur samenwerkingsverband.
Klik hier voor engagementen partners samenwerkingsverband. 
Februari alweer... de spits is er af, van het nieuwe jaar!
Gezin & Handicap wenst je een heel mooi 2018, met veel warme momenten.

Zelf zijn we alvast gestart met goede voornemens: onze nieuwe website staat te blinken, ons nieuwe aanbod is uitgewerkt. Voor beide waren jullie verhalen, vragen en ervaringen onze richtingaanwijzers. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Laat maar weten!


Klik hier voor de nieuwe website.
Inspiratiemoment 'Heerlijk helder over gezondheid'

Hoe herken je als professional lage gezondheidsvaardigheden en hoe pak je het aan? Wat kan jij of jouw organisatie zelf doen om preventieve boodschappen helder en laagdrempelig over te brengen, zowel schriftelijk, mondeling als via beelden. Dat leer je in deze infosessie.

Laat je inspireren door Leen Haesaert van het onderzoeks- en expertisecentrum Memori. Zij geeft je praktische tips en tools die je hierbij écht kunnen helpen. 


Meer info en inschrijven
De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting bouwt aan de Koningin Elisabethlaan 12 aangepaste sociale huurwoningen voor mensen met een fysieke beperking. Interesse?
De assistenten van Focus-Plus vzw helpen je bij de dagelijkse activiteiten, dag en nacht, 7 op 7.

Er zijn 11 één-slaapkamer appartementen en één appartement met drie slaapkamers.

Uitrusting:
• grote open ruimtes
• rolstoeltoegankelijk
• open keuken met verstelbaar werkblad
• badkamer met verstelbare lavabo en inloopdouche
Dankzij onze 30 jaar professionele ervaring helpen wij jouw droom waar te maken: zelfstandig wonen in eigen streek.

Meer info

Over de sociale huur: Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting, info sociale huur: 03 780 58 48, info@snmh.be

Over de zorgverlening: Focus-plus, 0498 49 45 33, info@focusplus.be


 
Nieuwe begeleide intersectorale intervisie : INFANTS

Werk jij met jonge kinderen "infants" en/of hun context? Twijfel je wel eens aan de mate waarin de omgeving veilig is? Bots je soms op grenzen bij de context? Hecht je veel belang aan de emotionele ontwikkeling van deze kwetsbare groep? Zoek je partners om samen de zorg op te nemen? Dan is dit aanbod misschien wel iets voor jou!

Meer info
 
Update programma vroegdetectie en vroeginterventie
RADAR (Het Netwerk Geestelijke Gezondheid Kinderen en Jongeren Oost-Vlaanderen) mag van de Vlaamse overheid in 2018 van start gaan met haar programma vroegdetectie en vroeginterventie. Het programma omvat activiteiten voor en met kinderen en jongeren met eerste tekenen van psychische problemen.

Professionelen kunnen bij dergelijke eerste signalen ondersteuning inroepen. We starten met ondersteunende activiteiten voor mensen die werken met zeer jonge kinderen (-9 maanden tot 4jaar) en jongeren en jongvolwassenen (14 tot 25 jaar). Bij de jongeren en jongvolwassenen staan eerste tekenen van psychotische kwetsbaarheid, verslaving en zelfmoordgedachten in de opstart centraal. 
lees meer »
 
Crisisaanmeldingen voor kinderen- en jongeren met een plots (verergerd) psychisch/psychiatrisch probleem
Het programma “Crisis” binnen RADAR wordt verzorgd door alle centra geestelijke gezondheidszorg, alle reguliere kinder- en jeugdpsychiatrische diensten en de diensten voor bijzondere doelgroepen (middelen-afhankelijkheid, verstandelijke beperking, For-k, justitieel statuut). Zij bieden samen crisishulp aan. Aanmelden kan via elke betrokken partner. Klik hier voor de contactgegevens.
 
Lancering website slachtofferzorg
Op 25 januari 2018 lanceerde Minister Vandeurzen de informatiesite www.slachtofferzorg.be voor slachtoffers, na(ast)bestaanden en getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag. Meer info voor verder bekendmaking.
 
6 organisaties vormen samen Fiola vzw
Zes organisaties - ervaren in ambulante ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk - vormen samen Fiola vzw. Twee thuisbegeleidingsdiensten: De Kangoeroe en De Tandem en vier diensten begeleid wonen: De Dorpel, Het Bint, TWEB en Wunian.
www.rwowaasland.be
Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas
03 780 52 35 - info@rwowaasland.be