Hoofding
 
RWO breidt uit en zoekt een nieuwe collega
Het Regionaal Welzijnsoverleg bevordert in het Waasland de samenwerking inzake welzijn en sociale dienstverlening tussen lokale besturen, particuliere organisaties, hun medewerkers en netwerken waarin zij participeren en draagt zo bij tot een regionaal aanbod dat tegemoet komt aan actuele noden en beleidstendensen.

Afgelopen zomer publiceerde de Vlaamse overheid de oproep "1 gezin – 1 plan". Daarmee wil ze gangmaker zijn van een nieuwe manier van werken binnen rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp (RTJ), en in bijkomend aanbod voorzien.
Meer info te verkrijgen door op deze link te klikken
vacature
 
1 Gezin 1 Plan: stand van zaken
Het IROJ Oost-Vlaanderen heeft een positief advies geformuleerd voor de het indiende projectaanvraag Krachtgerichte RTJ W&D. 
Hierbij vindt u alvast het ingediende dossier.
De betrokken partners vind u in deze excelsheet terug.

 
De Kangoeroebeurs is een zorgbeurs voor alle kinderen en jongeren met een beperking.
• Zorg en informatie vanuit ondersteunende diensten
• Spel en leren, didactisch materiaal en computeraanpassingen
• Hulpmiddelen en aanpassingen
• Vrije tijd, sport en vakantie 

Meer info klik hier
Begin december werden de aanvragen voor het project 'Bewegen op verwijzing' voor de regio's Sint-Niklaas en Beveren goedgekeurd. Dankjewel aan alle partners die hieraan hebben mee gewerkt!

In december werden ook de Bewegen op Verwijzing-coaches geselecteerd. Zij zullen in maart hun opleiding volgen. Vanaf dan zullen dus ook in onze regio huisartsen mensen kunnen doorverwijzen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat, begeleid tegen een toegankelijk tarief. Zo willen we de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico aan het bewegen krijgen
Op zaterdag 20 januari is het de KICK-OFF van de campagne Tournée Minérale in het Waasland. Bezoekers van het Waasland Shopping Center kunnen zich ter plaatse inschrijven. Al wie zich die namiddag registreert, krijgt een gratis drankje van The Mocktailclub. Drugpunt, CGG Waas en Dender en Logo-Waasland vzw roepen op deze manier alle inwoners op om deel te nemen aan Tournée Minérale.

LEES VERDER

 
Vraag je gratis vrijwilligersverzekering aan

Vanaf 1 januari 2018 zorgt Vlaanderen voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering vervangt de voormalige collectieve verzekering voor vrijwilligers die aangeboden werd door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. 


Meer info
 
Cliëntoverleg en bemiddeling Integrale Jeugdhulp

Vanaf 1 januari 2018 staat de afdeling Continuïteit en toegang (ACT) van Jongerenwelzijn in voor de organisatie van cliëntoverleg en bemiddeling. Meer informatie en contactgegevens vind je hier.
 
Het Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas is online Opvoeden in beeld
De website van het Netwerk Geestelijke Gezondheid is een feit! De website bevat uitleg over het zorgaanbod in het netwerk GG ADS.

Alles werd zo eenvoudig mogelijk gehouden door weinig knoppen en tabbladen te gebruiken:

•Mobiele teams (folders)
•Proeftuin
•Sociale Kaart
•Info over het Netwerk GG ADS en andere netwerken in Oost-Vlaanderen
•Contact

In de toekomst zullen er ook vacatures voor jobs in het Netwerk op de website verschijnen en zullen de sollicitaties via deze weg verlopen.

Bezoek de website !
Een baby, peuter, kleuter, tiener. Leuk, maar soms zit je ook wel met vragen. Hoe pakken andere ouders dit aan? Of wil je samen met je kind leuke activiteiten doen?
Download de brochure 
www.rwowaasland.be
Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas
03 780 52 35 - info@rwowaasland.be