Beste ondernemer
Wie in Hasselt rondrijdt, kan er moeilijk naast kijken: de stad is in beweging, breidt uit, verandert. De handel en horeca draait op volle toeren, maar tegelijkertijd zien allerlei nieuwe projecten het levenslicht. Hasselt maakt zich klaar voor de komende decennia.
Dat blijkt ook uit deze nieuwsbrief, waar wij enkele initiatieven wat nader belichten.
En na een deugddoende vakantie zetten wij samen verder onze schouders onder de uitbouw van onze stad. Weloverwogen en gedragen door een visie. Hasselt, stad met een plan.
 
Nieuwe ruimte voor lokale bedrijvigheid
Ten oosten van de kern van Hasselt, langs de Diepenbekerweg ligt ongeveer 6 ha dat volgens het gewestplan nog reservegebied KMO is. In Hasselt is er een tekort aan zones voor lokale bedrijvigheid. Daarom is voor dit gebied nu een RUP in opmaak.
Lees meer
 
VIG en OGH verbroederen in creatieve kader van C-mine
Ondernemerschap en creativiteit kennen geen grenzen. Daarom organiseerden de Vereniging Industriëlen Genk en de Ondernemingsgroep Hasselt ook dit jaar een gezamenlijke activiteit.
Lees meer en bekijk de foto's
 
Starters & Technology Job Fair op Corda Campus
Technologie is booming business geworden. De vraag naar goede ICT’ers met de juiste profielen is dan ook bijzonder groot, niet alleen bij de grote multinationals, maar ook bij vele kleine starters. De War for Talent woedt in alle hevigheid en voor veel bedrijven verloopt de zoektocht naar gedreven werknemers met de juiste skills niet van een leien dakje.
Lees meer
 
Mode-incubator Hasselt (MIA-H) ziet levenslicht
Hasselt modestad! Om die slogan kracht bij te zetten komt er in Hasselt een mode-incubator voor accessoires. Het initiatief gaat uit van de stad Hasselt en LRM, die samen de kost, een half miljoen euro, gelijk verdelen.
Lees meer
 
RUP Quartier Canal definitief goedgekeurd
Het bedrijventerrein Quartier Canal is momenteel een lappendeken van bedrijven uit diverse sectoren. Daarnaast is het ook een plek, waar creatieve economie zich ontwikkelt. Om alles juridisch correct te laten verlopen en bestaande en nieuwe bedrijven voldoende kansen op mogelijke uitbreiding te geven, is er nood aan een goed ruimtelijk kader.
Lees meer
 
Herschikking lening Grenslandhallen
Doordat de rentevoeten momenteel relatief laag zijn besloot de vzw Grenslandhallen een 4 jaar oude lening van ruim 10 miljoen te herfinancieren. Na een raadpleging van de markt werd met ING een nieuwe lening afgesloten aan veel gunstiger voorwaarden. Resultaat: de vzw betaalt de komende 20 jaar ruim 3 miljoen euro minder af.
Lees meer
 
Politie en brandweer op nieuwe veiligheidsite
Begin juni werd, in aanwezigheid van de ministers Jambon en Geens, het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe politiegebouw en brandweerkazerne aan het Albertkanaal naast de gevangenis. De nieuwe locatie kreeg de naam “Campus H”, wat staat voor hulpdiensten.
Lees meer
 
Kleinste TT-toren krijgt nieuwe bestemming
De kleinste TT-toren stond er de voorbije jaren wat verweesd bij. Nu is er een nieuwe bestemming gevonden: Group GL wil er een Park Inn by Radisson van maken, een 3 sterrenhotel met 6 verdiepingen, vergaderruimtes, faciliteiten voor fitness en zwemmen en tot slot ook 4 verdiepingen flats. Voor de verbouwing wordt 6 miljoen euro uitgetrokken, goed voor heel wat man-uren aan tewerkstelling.
Lees meer
www.ondernemeninhasselt.be
Stad Hasselt - Dienst economie
011 23 93 40 - economie@hasselt.be