Beste ondernemer
Eén jaar na de erkenning van Limburg als Steunzone of ‘ontwrichte zone’, laten nog te veel bedrijven deze steun links liggen. De maatregel, die de loonkost tijdelijk 4 tot 5 procent kan verlagen, is nog te weinig gekend. Daarom willen we jullie graag opnieuw over deze steunmaatregel informeren. Indien jullie het komende jaar gaan investeren en jobs zullen creëren, kunnen jullie gebruik maken van deze steun. Wat deze steun inhoudt en hoe jullie dit aanvragen lezen jullie o.m. in deze nieuwsbrief.
 
Ontwrichte zone: Wat betekent dit voor Hasseltse ondernemingen?  
In Hasselt komen KMO's gelegen op een bedrijventerrein in aanmerking voor steun naar aanleiding van de erkenning van Limburg als steunzone. Indien deze KMO's een investering doen, kunnen zij een vrijstelling van 25% van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing bekomen. Dit voor een periode van 2 jaar per extra arbeidsplaats die als gevolg van deze investering werd gecreëerd en die gedurende ten minste drie jaar behouden blijft.
Lees meer over deze steun
 
De Wroeter is MVO-ondernemer van het jaar
De verkiezing Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar is gewonnen door De Wroeter. Het dag- en arbeidscentrum verkoopt onder andere zelf gekweekte biologische groenten, maar voert ook grote postbedelingsopdrachten uit.
Lees meer
 
Corda INCubator genomineerd voor prijs Herman Dessers van VOKA
Corda INCubator, een initiatief van LRM en Stad Hasselt, maakt anderhalf jaar na opening kans op de prijs Herman Dessers van VOKA. Tijdens de jaarvergadering van VOKA op 2 juni kennen we de winnaar. 
Lees meer
 
Update werken Kiewitbrug
De werken aan de Kiewitbrug zijn nu exact 3 maanden bezig. De werken gaan vlot en ook wat betreft verkeersproblemen bleven de verwachte problemen uit. Jammer genoeg werd er een aantal weken geleden asbest aangetroffen. 9 mei is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de afbraak van deze asbestplaten. Deze werken worden uitgevoerd door Renotec, een gespecialiseerde asbestverwijderaar erkend door FOD Welzijn.
Lees meer
 
Infosessie 'Onderwijs & Werkvloer' van OGH een succes
Op 28 april organiseerde Ondernemingsgroep Hasselt samen met RTC en VDAB een infosessie 'onderwijs & werkvloer'. Dit vond plaats bij Servilux, dat ook getuigde over hun ervaring met het project Werkplekleren.
Lees hier het verslag en bekijk de foto's
 
Mode-incubator moet jonge ontwerpers in Hasselt houden
De Corda INCubator voor startende ondernemers binnen technologie en diensten is een groot succes. Maar naast de technologiesector is ook de creatieve sector een belangrijk speerpunt voor het stadsbestuur van Hasselt. Daarom plant de stad Hasselt een ‘Huis van de Mode’, een incubator voor pas afgestuurde ontwerpers waar ze kunnen genieten van atelierruimte en professionele begeleiding.
Lees meer
 
Meer nieuws van en over ondernemend Hasselt
- Cubigo naar Canada voor wereldtop stedelijke innovatie
Herkenrodekazerne wordt groene en veilige woonomgeving voor starters en jonge gezinnen 
Unieke locatie voor vertaalbureau Atrado na verhuis naar IKEA Hasselt 
- Tobania wint belangrijke prijs
- Digitalent lanceert jonge werkzoekenden op de arbeidsmarkt
www.ondernemeninhasselt.be
Stad Hasselt - Ondernemingsgroep Hasselt
011 23 93 40 - economie@hasselt.be