Beste ondernemer
We willen u graag op de hoogte houden van zaken die u aanbelangen. Daarom starten Stad Hasselt en Ondernemingsgroep Hasselt met een nieuwsbrief voor ondernemers. Wat mag u hierin verwachten? Nieuws vanuit de stad, zoals nieuwe initiatieven, werkzaamheden of een thema waar we uw aandacht op willen vestigen. Maar ook nieuws over u en andere ondernemers komt hier aan bod. Heeft u nog vragen? Dan staat onze dienst economie voor u klaar. We wensen u alvast veel leesplezier.
 
Werken Viaduct Kiewit officieel van start
De Kempische steenweg krijgt een nieuw viaduct over de spoorlijn Hasselt – Genk in Kiewit. In de volksmond is dit viaduct beter gekend als de ‘Philipsbrug’. De werken zijn maandag 15 februari 2016 officieel gestart en nemen anderhalf jaar in beslag. Het verkeer op de Kempische steenweg en over de brug wordt niet onderbroken. Enkel voor fietsers zal er een omleiding gelden. Maar houd er rekening mee dat deze werken gepaard kunnen gaan met de nodige verkeershinder.
Lees hier alles over de werken
 
Jaarlijks overleg tussen OGH en Stad Hasselt
Donderdag 4 februari vond het jaarlijks overleg plaats tussen Ondernemingsgroep Hasselt en Stad Hasselt. Tijdens dit overleg wordt ingegaan op actuele zaken en standpunten.
Lees meer
 
Kruispuntbank van Ondernemen: Gegevens aanpassen en vervolledigen
De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) is een databank van FOD Economie waarin alle basisgegevens van ondernemingen en hun vestigingen zijn opgeslagen. Het is voor vele instanties een belangrijke bron van informatie. Het is daarom belangrijk dat de KBO-inhoud volledig en correct is. Ondernemers hebben de mogelijkheid om een deel van hun gegevens zelf en kosteloos aan te passen. We raden het sterk aan om uw gegevens te controleren.
Hoe uw gegevens aanpassen en vervolledigen?
 
Opening IKEA Hasselt
IKEA Hasselt in een notendop: 39000 m² oppervlakte, 300 werknemers en 1,6 miljoen bezoekers. De grootste IKEA-vestiging van België opende op 3 februari haar deuren.
Lees meer
 
Proximus bouwt nieuw hoofdkantoor aan Singel, terwijl Bpost naar Ekkelgaarden verhuist
Aan de Herkenrodesingel van Hasselt is de bouw gestart van het nieuwe hoofdkantoor van telecomoperator Proximus. Aan de overkant van de Singel heeft Bpost dan weer besloten haar sorteercentrum te verhuizen naar een grotere locatie op Ekkelgaarden. Met deze nieuwe locaties van 2 grote werkgevers verankeren we heel wat jobs in Hasselt.   
Lees meer
 
Meer nieuws van en over ondernemend Hasselt
- Hasselt is slimste stad van het land, onder meer dankzij haar slimme bedrijven
- JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar
- Award Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het jaar 2016 
- Recordaantal nieuwe ondernemers in januari: 113 in Hasselt 
- WeLP: dé databank voor werkplekleren 
http://www.ondernemeninhasselt.be/
Stad Hasselt - Ondernemingsgroep Hasselt
011 23 93 40 - economie@hasselt.be