Beste,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van het Servicepunt Kunst & Cultuur. Het Servicepunt is een samenwerkingsverband van de Federatie van Werkgeversverenigingen in de Cultuur en het UWV. 
Sinds de verbreding en verruiming van de mogelijkheden is het aantal mensen dat zich heeft aangemeld voor de dienstverlening van het Servicepunt gestaag gegroeid.
781 collega's gingen u voor
teller
Meer dan 780 collega's maken inmiddels gebruik van de dienstverlening van het Servicepunt Kunst & Cultuur. 
Er zijn 334 opleidingsverzoeken gehonoreerd door het Servicepunt.
Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor ondersteuning of workshops? Klik hier >>
 
Publicaties
De ontwikkelingen in de Kunst- en Cultuursector staan volop in de belangstelling. In deze nieuwsbrief lichten we drie publicaties uit die onlangs zijn verschenen.
SER Wending
SER Rapport  Publicatie Wending 
Wie in de cultuursector werkt, heeft vaak een zwakke arbeidsmarkt- en inkomenspositie, zo blijkt uit het SER rapport. Dat geldt zowel voor werknermers als freelancers. Het aantal zzp’ers is in de periode 2009 - 2013 met 20,4 % toegenomen tot bijna 106.000. De toename van het aantal zzp’ers in de Nederlandse economie was in dezelfde periode 9,6%. Ontwikkelingen rondom de werkgelegenheid in de sector, praktische voorbeelden, portretten van collega's en concrete aanbevelingen voor werknemers, werkgevers, opleiders en bestuurders.  
 
De publicatie is te downloaden. Wilt u liever een gedrukt exemplaar? Stuur dan een mailtje aan servicepuntcultuur@uwv.nl
download het rapport » download de publicatie »
 
aanmodderen
Help! Geen werk meer en 50 +
Dennis Meyer is schrijver en theater professional. Hij leidde jarenlang een kleine theaterorganisatie. Tot hij op 56-jarige leeftijd werkloos wordt. 
 
Dennis zit niet bij de pakken neer. Hij schrijft brieven aan een vriend die hij verwerkt in een boek. De publicatie kan anderen helpen die in dezelfde situatie zitten. Het boek is te bestellen.
lees meer »
 
Campagne: social media!
tell a friend
We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen die in aanmerking komen voor begeleiding, worden geïnformeerd.
Daarom zijn we gestart met een campagne op de diverse social media. U kunt zich nu al opgeven voor de speciale linkedin groep. Of volg ons op twitter. Daar vindt u o.a. vacatures in de cultuursector.
  
Hebt u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen van een collega of relatie? En wilt u de nieuwsbrief periodiek blijven ontvangen? Meld u nu aan >>
 
workshop data freelance personal branding
Workshop Data >> Freelancer Personal branding
social media voor de wind competentie testen
Social Media Voordewind Competentie testenHet Servicepunt is verhuisd
Sinds enige tijd is het Servicepunt Kunst & Cultuur verhuisd. Het nieuwe bezoekadres luidt:

Queens Tower
Delflandlaan 3-5 
1062 EA Amsterdam 
verhuisd
ServicepuntCultuur@uwv.nl
Queens Tower, Delflandlaan 3-5 1062 EA - Amsterdam
ServicepuntCultuur@uwv.nl


Deel met een vriend