Beste Handelaar,
Beste Horeca-uitbater,


Ook dit jaar willen we samen met jullie zorgen voor een unieke kerst-ervaring in onze mooie stad!

3 koopzondagen
Dit jaar zijn er 3 koopweekends: 9-10, 16-17, 23-24 december. We vragen om deze zondagen te openen van 11-18u, behalve op 24 december van 11-16u. Tijdens deze koopweekends zal diverse animatie (straatartiesten, muzikanten en rondlopende acts) zorgen voor een sfeervolle shopervaring.
 
We beseffen dat het niet voor iedere handelszaak evident is om al deze zondagen te openen. Toch doen we een warme oproep dit te doen. Het is maar 1 keer om de zoveel jaar dat 24/12 op een zondag valt en als belangrijkste shoppingstad van Limburg kunnen we deze dag niet negeren. Laten we er samen voor zorgen dat er op de 3 zondagen voldoende zaken open zijn zodat de shopper gezellig kan shoppen!

Gratis buspendels tijdens koopweekends
Er worden gratis shoppingpendels voorzien tijdens de 3 koopweekends vanaf de drie P+R parkings (Boudewijnlaan, Alverberg en carpoolparking Hasselt Zuid). Tussen 10u30 en 20u00  zal de shopper om de 15 minuten een bus kunnen nemen die hem/haar naar de binnenstad brengt. Communiceer dit zeker via jullie eigen sociale media.
 
Tombola-actie 'win extra shopbudget tot 1000 euro'.
In het kader van het EFRO-project Belevingswinkelen willen we shoppers overtuigen hun aankopen bij jullie te doen en niet online, iets dat steeds populairder wordt. Wanneer de shopper tussen 9/12 en 7/01 een aankoop doet met zijn Joyn-kaart, krijgt hij/zij een virtueel tombolalotje. Op 16/12, 23/12 en 30/12 loten we telkens een tussentijdse winnaar uit. Zij krijgen een Hasseltbon ter waarde van 250 euro. Op 8/01 wordt de hoofdwinnaar bekendgemaakt, Hij/zij ontvangt een Hasseltbon ter waarde van 1000 euro!
 
Joe Kerstparade
Op vrijdag 22/12 om 18u30 zal de Joe Kerstparade door de Hasseltse straten rijden. Ook dit zal veel volk op de been brengen en die avond wordt ook uitzonderlijk de pendelbus vanaf de P+R parkings ingezet.  

Promotie
Naast advertenties en affiches op De Lijn-bussen, zal er ook op sociale media volop gecommuniceerd worden over alles wat er te beleven valt tijdens Hasselt in het Wit. Doen jullie zelf ook een actie of iets extra? Laat ons dit zeker weten zodat we dit mee kunnen promoten.

Laat ons er samen een heel mooi eindejaar van maken!

Tom Vandeput                                                                                  Karine Valy                      
Schepen van Economie                                                                    Voorzitter HCH                 
 
Ander nieuws
Oproep Regenbooghuis om wereldaidsdag te steunen
Spreek zeker je collega's aan over deze mail. Indien ze deze mail niet hebben ontvangen, hebben we hun contactgegevens nog niet. Ze mogen deze doorsturen naar economie@hasselt.be
http://www.ondernemeninhasselt.be
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
011/23 93 40 - economie@hasselt.be