Beste Marie-Jeanne Baelmans,


ODVB/VLVO wenst ieder van jullie een fijn schooljaar!
start1
Collega’s opgelet!
In uitvoering van cao XI moet de inrichtende macht uiterlijk voor 10 september 2018 een aantal bijkomende betrekkingen meedelen als een vacante betrekking met het oog op een vaste benoeming op 1 oktober 2018.

Deze mededeling omvat de betrekkingen in een wervingsambt van het bestuurs- en onderwijzend personeel van de vastbenoemde personeelsleden die een verlofstelsel hebben genomen op het einde van hun loopbaan.

Het gaat meer bepaald om volgende betrekkingen:
1° het deel van de betrekking in een wervingsambt van het bestuurs- en onderwijzend personeel van een vastbenoemd personeelslid waarvoor dat personeelslid op 1 mei 2018 met een verlof wegens verminderde prestaties vanaf de leeftijd van 55 jaar is;
2° het deel van de betrekking in een wervingsambt van het bestuurs- en onderwijzend personeel van een vastbenoemd personeelslid waarvoor dat personeelslid op 1 mei 2018 met gedeeltelijke loopbaanonderbreking vanaf de leeftijd van 50 jaar is;
3° het deel van de betrekking in een wervingsambt van het bestuurs- en onderwijzend personeel van een vastbenoemd personeelslid waarvoor dat personeelslid op 1 mei 2018 met gedeeltelijke loopbaanonderbreking vanaf de leeftijd van 55 jaar is .

Meer info: http://data-onderwijs.vlaanderen.be/edulex/document.aspx?docid=9212#2-1-2-1
Cursus ISL
Vorig jaar de cursus van ISL gevolgd? Goed nieuws dan! Van 26 tot 28 november richten we de cursus voor modules 4 en 5 in.  Hier vind je alle info, inschrijven kan hier.
De startcursus gemist? Geen nood! Van 21 tot 23 november richten we die opnieuw in. Joni Heard is er klaar voor om jullie mee te nemen op een boeiende driedaagse rond schoolleiderschap! Info en inschrijven.

De eerste inschrijvingen zijn al binnen!
De terugkeer van kennis
Door Pedro De Bruyckere

De nieuwe spelregels voor projectsubsidies in het onderwijs in het VK zijn net bekendgemaakt en ze zijn opvallend: projecten waarbij scholen werken aan een kennisrijk curriculum krijgen voorrang tegenover projecten waarbij bijvoorbeeld zelfontdekkend leren centraal staat.
Het kan zijn dat u het nu in Keulen of Londen hoort donderen. Hebben we dan nog kennis nodig in tijden waarin Google uw vriend is? En lijkt dat niet vooral een teruggrijpen naar een ver verleden?
Verder lezen ...
Educbeurs
Niet vergeten: hou 5 oktober vrij voor de dag van de directeurs op de Educbeurs. Je hoort er nog van! Houd je mailbox in de gaten op 5 september
Edunext
In de Advisie van juni stond dit:
WIN HET BOEK ‘EDUNEXT’
Stuur een mailtje naar info@odvb.be en vertel ons waarom net jij dit boek zou moeten winnen.


Omdat voor ons alle inzenders het boek wel mochten krijgen, hebben we geloot. 
De gelukkige winnaar is 
Els De Saeger van GBS De Kiem in Lombeek. 


Proficiat, Els, het boek komt eraan!
www.odvb.be / www.vlvo.be
Boomgaardstraat 175 - 2070 Burcht
03 663 24 99 - info@odvb.be - info@vlvo.be