In deze editie

• Portfoliomanagement in ontwikkeling bij Schiphol
• Artikel Projectie
• Nieuwe Intermedius website
• SAFe 4.5
• Portfoliomanagement: 3   succesfactoren om voorsprong in de markt te vergroten
• Uitdagingen van hybride portfoliomanagement
• Overige
De rol van de Guardian of Value bij hybride portfoliomanagement

Hybride portfoliomanagement, wat houdt dat nu eigenlijk precies in? En hoe zorgt u ervoor dat het werkt binnen uw organisatie? In deze editie van de Intermedius nieuwsbrief geven we u een kijkje in de keuken van Schiphol Group, wordt het belang van strategisch portfoliomanagement verder benadrukt en gaan we dieper in op de rol van de Guardian of Value. Voldoende interessants dus om snel door te lezen....
Portfoliomanagement in ontwikkeling bij Schiphol
Marleen van der Geer is Manager Portfoliomanagement bij Schiphol Group sinds 2015. In dit
interview verteld ze over hoe portfoliomanagement is ingericht bij de Schiphol Group en hoe de masterclass Portfoliomanagement van Intermedius geholpen heeft om beelden te delen en een concern breed team te vormen.
lees het hele interview »
Toegevoegde waarde leveren door portfoliomanagement
In de dynamiek van nu draait alles om het leveren van toegevoegde waarde. Als organisatie, afdeling, team of individu. Maar hoe maak je dit in grote en complexe organisaties tastbaar. De juiste keuzes maken is hiervoor het fundament.
lees het hele artikel »
Herpak grip op investeringen
Inmiddels groeit het aantal organisaties dat overstapt naar een vorm van Agile werken. In een aantal gevallen zelfs met het gevolg dat alle projectteams direct worden vervangen door Scrum teams.......
lees het hele artikel »
Neem een kijkje op de nieuwe Intermedius website SAFe 4.5 - van Program Portfoliomanagement naar Lean Portfoliomanagement
Intermedius heeft een nieuwe website met veel interessante artikelen en bedrijfsinformatie. Ontdek hier al het leuks van de nieuwe website. Eind juni 2017 is de nieuwe versie van SAFe uitgerold: 4.5. Deze nieuwe versie stelt organisaties o.a. in staat om met Lean portfoliomanagement (LPM) de portfolio prestaties te verbeteren en governance te vereenboudigen.
Bekijk de website » lees meer »
Portfoliomanagement: drie succesfactoren om voorsprong in de markt te vergroten Uitdagingen van hybride portfoliomanagement
Blog van Dr. Ir. Linda Kester, van universiteit Nyenrode. Haar onderzoek laat zien, dat bedrijven die sterk zijn in strategisch portfoliomanagement gemiddeld een hogere innovatie succeskans hebben, structureel een betere klanttevredenheid hebben, wendbaar zijn en betere winstmarges hebben. Voor productontwikkeling adopteren steeds meer organisaties een agile raamwerk zoals Scrum, Test-Driven Development (TDD) of XP (Extreme Programming). Dat brengt het nieuwe uitdagingen met zich mee. 
lees meer » lees meer »
Nieuwe medewerkers
Dirk Schmidt is per 1 september bij Intermedius gestart als ervaren consultant portfoliomanagement. Bob de Wit is dit jaar afgestudeerd op het volwassenheidsmodel van Intermedius en is 18 september gestart als consultant portfoliomanagement. Rebanna Latuheru is ook afgestudeerd op het Intermedius volwassenheidsmodel en is 1 oktober gestart als consultant portfoliomanagement.
November:
- IPMA jaarcongres
- Scrum Event 2017
Tip:
'Dit is Agile, van introductie tot implementatie'
~ Sander Hoogendoorn
Wij zijn op zoek naar consultants portfoliomanagement. Interesse? Bekijk het profiel op onze website en stuur uw CV naar hr@intermedius.nl.

www.intermedius.nl
Vest 264a - 2801 TZ Gouda
0182-519115 - info@intermedius.nl