Maastricht, 9 augustus 2018
 
» Werkzaamheden Groene Loper

» Extra water voor bomen

» Trainen voor marathon op Groene Loper

» Stadspark op zoek naar...

» Communicatie Groene Loper / A2 Maastricht na 1 juli 2018

 

Werkzaamheden Groene Loper

De veranderingen in Maastricht-Oost gaan door. Sinds de start van de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht in 2009 wordt al gewerkt aan één totaalplan voor mobiliteit en leefbaarheid. Het openbaar gebied tussen Europaplein en Geusselt is deze zomer in gebruik genomen en overgedragen aan de gemeente Maastricht. Ballast Nedam Development is nu bezig met de voorbereidingen voor de eerste nieuwe ‘groene’ woningen ten noorden van de oversteek Voltastraat – Cobbenhagen straat. En Avenue2/Strukton gaat aan de slag met afrondende werkzaamheden zoals de aanleg van een brug over de Geusseltvijver.

 
 

Extra water voor bomen

Vandaag eindelijk weer wat regen. Het is de eerste zomer waarin we kunnen genieten van de Groene Loper. Maar het is tot nu toe ook een extreem droge en hete zomer. En, zoals alle natuur, hebben ook de bomen op de Groene Loper het flink te verduren.

 
 

Trainen voor marathon op Groene Loper

Terwijl de een lekker uitrust op een bankje of de koelte opzoekt onder de parasols van het terras, gebruikt Tim Stein de Groene Loper als trainingsparcours. “In oktober wil ik de marathon van Eindhoven lopen.” En dus gaat de Maastrichtse fysiotherapeut elke week hardlopen.

 
 

Stadspark op zoek naar...

Nu het stadspark grenzend aan de Groene Loper officieel geopend is, zijn gemeente Maastricht en Stichting Stadspark Maastricht-Oost op zoek naar een ondernemer voor de financiering, realisatie en exploitatie van het voorgenomen paviljoen in het nieuwe stadspark.

 
 

Communicatie Groene Loper / A2 Maastricht na 1 juli 2018

Sinds de ingebruikname van de tunnel eind 2016 gaan vragen over tunnel en toegangswegen naar Rijkswaterstaat. A2 Maastricht heeft haar communicatiemiddelen nog ingezet ter ondersteuning en om u te informeren over de werkzaamheden aan de Groene Loper en allerlei veranderingen en activiteiten.

Van het wegenwerk en de aanplant van bomen tot de restauratie van de Gemeenteflat en de nieuwbouw van Albert Heijn. Van het nieuwe Enexis Huis Limburg tot het nieuwe stadspark en van Bistrot On Top, naar Talentino De Greune Luiper naar Farèn. Er is veel ‘nieuws’ te (her)ontdekken in Maastricht-Oost.

Het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein is inmiddels overgedragen aan de gemeente Maastricht. Projectbureau A2 Maastricht blijft u op kleinere schaal informeren. Transitie Maastricht-Oost gaat door.

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: www.a2maastrichtmodel.nl

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.