Beste ondernemer
Allereerst onze beste wensen voor nieuwe jaar! We wensen jullie veel succes in 2017. Ook dit jaar staan er voor Hasselt op ondernemend vlak veel mooie dingen te gebeuren. Zo zullen we extra KMO-ruimte creëren voor ondernemerschap en wordt een centrummanagement opgericht ter versterking van de handel en horeca. Daarnaast wordt onze stad 'hotspot' tijdens Open Bedrijvendag in oktober en gaan we voor een tweede keer op zoek naar een Hasselts bedrijf dat vooruitstrevend is op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tot slot zijn we ook een project gestart om jongeren meer ondernemingszin te geven, een samenwerking met PXL en Universiteit Hasselt. Je leest er alles over in deze eerste nieuwsbrief van 2017.
 
Hasselt is 'Hotspot' tijdens Open Bedrijvendag.
Na een succesvolle editie in 2014, wordt stad Hasselt in 2017 opnieuw Hotspot tijdens Voka Open Bedrijvendag. Dit betekent dat Hasselt in de kijker wordt gezet als ondernemende stad en bedrijven zondag 1 oktober de deuren openzetten voor bezoekers. In 2014 was Hasselt met 23 deelnemende bedrijven de grootste groepsactie van het land. In 2017 willen we minstens even goed doen. Bij deze dus een warme oproep om deel te nemen aan Open Bedrijvendag en bezoekers onder te dompelen in de Hasseltse bedrijvigheid.
Lees meer
 
Nieuw project wil jongeren meer ondernemend maken
De stad Hasselt, Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt starten het project ‘Pitch Please’ op. Met dit project willen ze in Hasselt een omgeving creëren waar jongeren tussen 18 en 25 jaar worden uitgedaagd tot meer ondernemingszin en waar onderwijs, lokale bedrijven, werkgeverorganisaties en jongeren nauwer samenwerken.
Lees meer
 
Tweede editie MVO-prijs
Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek starten ook in 2017 een zoektocht naar de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar. Voor het eerst wordt zowel een kleine als een (middel)grote onderneming bekroond. Kandidaten kunnen nog inschrijven tot 31 januari 2017. Met dit initiatief willen de drie gemeenten samen maatschappelijk verantwoord ondernemen in de schijnwerpers plaatsen. 
Lees meer
 
Stad Hasselt koopt gebouw Febelco voor sociale economiecampus
Stad Hasselt gaat op Stadsheide, gelegen op bedrijventerrein Kiewit, een campus voor sociale economie uitbouwen. Hiervoor werden een aantal gronden en het gebouw van Febelco aangekocht. Dit is goed voor een oppervlakte van ruim 4000m². Bedrijven die sociale tewerkstelling aanbieden, kunnen zich op deze campus vestigen.
Lees meer
 
Meer nieuws van en over ondernemend Hasselt
- LSU start nieuw initiatief 'blaas de CEO omver'.
- Dit zijn de genomineerden voor Limburgse jonge ondernemer van het jaar van JCI
- Leën, Profeeling en Printpassie slaan de handen in elkaar.
- Crème de la Crème verdubbelt productie.
- Start-up Medical Robots geselecteerd voor uniek begeleidingstraject van imec.istart.
http://www.ondernemeninhasselt.be
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
011/23 97 19 - yves.janssen@hasselt.be