Maastricht, 16 februari 2017


» Afwerking in vuursteen

» Nieuwe luchtfoto's A2 Maastricht

» Trichter voor pastoor Mattie Jeukens

» Start aanplant Groene Loper tijdens Nationale Boomfeestdag

Afwerking in vuursteen

Afwerking in vuursteen

Voor de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht zijn de bouwers van Avenue2 momenteel vooral bij knooppunt Europaplein druk aan het werk. Maar dat betekent niet dat op andere locaties géén werkzaamheden plaatsvinden. Bijvoorbeeld ter hoogte van kruispunt Geusselt, waar de N2-tunnelmond voor lokaal verkeer vanaf de Terblijterweg/Viaductweg richting John F. Kennedysingel, Centrum Zuid en Cadier & Keer wordt afgewerkt. Daarvoor brengen we eerst een muur van gewapende grond aan, tot drie meter hoog. Daarna wordt de tunnelmond afgewerkt met schanskorven gevuld met vuursteen. Zo realiseren we een natuurlijke ‘Maastrichtse’ uitstraling.

N2-Corridor, februari 2017

Nieuwe luchtfoto's A2 Maastricht

Sinds 2012 laten we het A2 Maastricht gebied regelmatig vanuit de lucht fotograferen. Zo houden we de voortgang in ’t oog en kunnen we ook nog eens terugkijken naar hoe ’t vroeger was. Begin februari maakte fotograaf Aron Nijs opnieuw een rondje boven Maastricht. Zo kunnen we van bovenaf kijken hoe het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht wordt afgebouwd. Te beginnen bij Europaplein, waar momenteel hard wordt doorgewerkt om de fly-over en op- en afritten van en naar de John F. Kennedysingel aan te sluiten op de bovenste (N2) tunnelbuis richting Geusselt. Tegelijkertijd kijken we ook nog eens terug naar 2012, toen de bouw van de tunnel nog maar net was begonnen. Bekijk nieuwe én oude luchtfoto’s op www.a2maastricht.nl/vanuitdelucht.

Europaplein, februari 2017 Europaplein, februari 2017
Mijn Groene Loper
Mattie Jeukens draagt de Trichter op aan de hele parochie
 

Trichter voor pastoor Mattie Jeukens

Wat zijn we trots op ‘m! Pastoor Mattie Jeukens heeft zaterdag 11 februari de Stedelijke Onderscheiding ‘de Trichter’ ontvangen uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake. De burgemeester reikte de Trichter uit na afloop van de mis in de Lourdeskerk van Wittevrouwenveld. Een belangrijke reden om de onderscheiding toe te kennen is de actieve rol die Mattie Jeukens in de afgelopen jaren heeft gespeeld om buurt en bouwers dichter bij elkaar te brengen. De Lourdeskerk staat inmiddels dan ook vol met tunnelherinneringen, zoals een kruiwagen met mergel, foto’s van gravers en bouwers en betonnen waxinelichten. Ook daarbuiten - in de kerktuin – is A2 Maastricht terug te zien in een zwerfkei en stalen damwandbloembak.

Méér dan een tunnelpastoor
Mattie Jeukens is echter méér dan een tunnelpastoor. Het wel en wee van ‘zijn' parochianen houdt hem voortdurend bezig en Mattie is er de pastoor niet naar om zijn rol vanuit de achtergrond uit te oefenen. Zo stelt hij de Lourdeskerk voortdurend ter beschikking voor jongerenbijeenkomsten, tentoonstellingen en meer. In en rond Wittevrouwenveld is hij voortdurend op weg, per fiets of te voet en steeds herkenbaar aan zijn ‘Jezus-nikes’, de sandalen die hij door weer en wind draagt. Mattie is in zijn nopjes met de onderscheiding en reageert op een typische ‘Mattie-manier’: “ik heb ‘m opgedragen aan heel de parochie, hier doen we dat allemaal samen!”

 
 

Start aanplant Groene Loper tijdens Nationale Boomfeestdag

Maastricht is op woensdag 22 maart Boomfeestdag-Hoofdstad 2017 en de Boomfeestdag bestaat 60 jaar. Het jubileum heeft als thema ‘Bomen verbinden’, een verwijzing naar de emotionele betekenis van bomen voor mensen en kinderen, maar ook vanwege het programma in onze stad. Ruim 500 kinderen van lokale en euregionale scholen doen mee. Ondermeer met de aanplant van de eerste bomen voor de Groene Loper op het dak van de nieuwe A2-tunnel. Komt u ook?

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.