Maastricht - 20 januari 2017


» Ombouw knooppunt Europaplein van start

» Afsluiting oprit Luik vanaf maandag 23 januari

» (Brom)fietsverkeer

Klik hier voor een grotere versie

Ombouw knooppunt Europaplein van start

Sinds vrijdag 16 december rijdt verkeer door de vier tunnelbuizen van de Koning Willem Alexandertunnel. Toch zijn nog niet alle rijstroken beschikbaar omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Nu het overgrote deel van het noord-zuid verkeer ondergronds doorgaat, is ruimte vrijgekomen voor de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. We hanteren een strakke planning en beginnen naar verwachting al volgende week (maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari). Knooppunt Europaplein nemen we als eerste onder handen. Lokaal verkeer van en naar Luik moet rekening houden met forse hinder door extra reistijd en omleidingsroutes. Voor al het overige lokale verkeer leggen we een tijdelijke rotonde aan ter hoogte van de Nassaulaan. Kijk voor meer informatie op www.a2maastricht.nl/ombouweuropaplein.

De oprit naar de A2 richting Luik gaat definitief dicht

Afsluiting oprit Luik vanaf maandag 23 januari

Vanaf maandagmiddag 23 januari sluiten we de oprit naar de A2 richting Luik af. Lokaal verkeer van en naar Luik wordt met gele borden omgeleid via de John F. Kennedysingel – Limburglaan – Hoge Weerd – oprit 56 (Gronsveld) en andersom. Verkeer richting Wyckerpoort-Zuid leiden we via de Avenue Céramique en Sphinxlunet om naar de Heerderweg. Vanaf de Sint Gerardusweg kan verkeer doorgaan richting afrit 55 (Randwyck) en/of Luik.

Afsluiting afrit 54 (Akersteenweg)
In de loop van volgende week (maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari) sluiten we ook afrit 54 (Europaplein/Akersteenweg) af. Lokaal verkeer van en naar Luik wordt omgeleid via afrit 56 (Gronsveld) – Hoge Weerd – Limburglaan – John F. Kennedysingel en omgekeerd. 

Het fietspad aan de noordzijde van de Kennedysingel blijft tijdens de ombouw in gebruik

(Brom)fietsverkeer

Tijdens de ombouw van Europaplein kunnen (brom)fietsers in beide richtingen door gaan via het huidige fietspad, aan de noordzijde van de John F. Kennedysingel. Download hier een routekaartje. Na afronding van de werkzaamheden blijft de noordelijke fietsroute voorlopig nog ongewijzigd. Het fietspad aan de zuidzijde van de Kennedysingel - voor (brom)fietsverkeer van Centrum Maastricht naar Heer/Cadier & Keer - nemen we vanaf eind maart wel grotendeels in gebruik. Alleen de toekomstige afrit voor (brom)fietsverkeer richting Wyckerpoort-Zuid laat nog even op zich wachten: die sluiten we in de loop van het najaar aan op het zuidelijke fietspad.

Mijn Groene Loper
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.