Maastricht, 16 juni 2017
 
» Ingebruikname viaducten kruising Meerssenerweg

» Bomen voor de nieuwe rotonde aan de Scharnerweg

» Jaarverslag 2016 A2 Maastricht

» A2-Buren: Enexishuis opent haar deuren op 20 juni. Vanaf 21 juni open voor publiek

Ingebruikname viaducten kruising Meerssenerweg

De ruwbouw van de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid – bij kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg - is alweer anderhalf jaar geleden afgerond. De ingebruikname heeft op zich laten wachten, want eerst moest de tijdelijke N2 afgesloten zijn voor noord-zuid verkeer (en andersom). De wegenbouwers van A2 Maastricht zijn sindsdien volop aan de slag met de realisatie van de nieuwe aansluitingen. Zaterdagochtend 17 juni is het zover: dan nemen we de viaducten in gebruik.

Vanaf morgenvroeg kunt u vanuit het noorden bij Geusselt via de vrije rechtsaffer zónder verkeerslichten doorrijden richting knooppunt Oost en het stadscentrum.

Bomen voor de nieuwe rotonde aan de Scharnerweg

Sinds medio april werken de wegenbouwers van A2 Maastricht stevig door aan de nieuwe rotonde bij de Scharnerweg. Deze week zijn er zelfs al bomen op en om de rotonde heen geplant. Deze zijn afkomstig van de tijdelijke bomencirkel ter hoogte van de Frankenstraat die op 22 maart jl. is geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag.

De bomen zijn deze week naar hun definitieve plek omgeplant bij de rotonde aan de Scharnerweg om plaats te maken voor de aanleg van de toekomstige Groene Loper. 

Hoewel de bomen al mooi groen waren op hun tijdelijke plekje aan de Frankenstraat, ogen ze nu wat kaler. Dit komt omdat ze preventief gesnoeid zijn vanwege de omplant buiten het plantseizoen. De komende maanden worden de bomen nauwgezet in de gaten gehouden en in de watten gelegd.

Jaarverslag 2016 A2 Maastricht

2016 was een belangrijk en spannend jaar voor A2 Maastricht. We hadden meer tijd nodig voor het testen van alle installaties in de tunnel. De hulpdiensten hebben vooral in het tweede deel van het jaar uitgebreid geoefend. Bij het Europaplein en Geusselt hebben we menige wegfasering toegepast. En uiteindelijk lukte het om de openstellingsvergunning op tijd te verkrijgen. Tenslotte deden ook nog de ‘weergoden’ mee en konden we in de nacht van 15 op 16 december de eerste dubbellaagse tunnel van Nederland in gebruik nemen.

Het jaarverslag van A2 Maastricht laat nog eens in woord en beeld zien wat in 2016 allemaal gerealiseerd is. Heeft u interesse? Dan kunt u bij ons een exemplaar opvragen via info@A2maastricht.nl of via de Servicelijn Maastricht Oost. U kunt het jaarverslag ook hier online bekijken.

 

A2-Buren: Enexishuis opent haar deuren op 20 juni. Vanaf 21 juni open voor publiek

Wilt u ervaren hoe een ‘slim energienet’ in een doorsnee huishouden werkt? Of heeft u plannen om uw huis te verduurzamen maar weet niet goed waar te beginnen? Heeft u altijd al willen weten hoeveel invloed uw manier van leven heeft op uw energierekening? Breng dan eens een bezoekje aan het Enexis Huis Limburg.

Met steun van de provincie Limburg en de gemeente Maastricht opent Enexis Huis Limburg op dinsdag 20 juni aanstaande officieel haar deuren aan de toekomstige Groene Loper. Vanaf woensdag 21 juni is het Enexis Huis ook open voor publiek aan de President Rooseveltlaan
217-219 (entree via 219A) naast de Lourdeskerk en de voormalige Theresiaschool.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.