In deze editie:
• De reis van Agile Portfoliomanagement bij ABN AMRO.
• Blog: Samen veranderen, de juiste dingen goed doen.
• Artikel: Onbegrip tussen managers en werkvloer frustreert digitale transformatie.
• Key Value Metrics, sturen van strategie tot operatie in een hybride portfolio omgeving.
• Intermedius lanceert Portfoliomanger of the Year Awards!
• Deelname aan de FD Gazellen awards.
• Artikel: Geen agile, geen waterval, maar hybride is de toekomst.
• Voorstellen van nieuwe medewerkers.
• Boekentips en vacatures.

De reis van Agile Portfoliomanagement bij ABN AMRO
Paul van Sprundel is sinds 2015 Hoofd Performance & Portfolio Management IT Services bij ABN AMRO Bank N.V. In het artikel gaat hij in op de reis van Agile Portfoliomanagement. “De transitie naar agile gaat vooral over een verandering in de mindset van de hele organisatie en ditzelfde geldt voor de inrichting van portfoliomanagement.”
lees meer »
Samen veranderen: De juiste dingen goed doen 
Steeds meer organisaties zijn zich bewust van hun gezamenlijke ambities en moeten focus aanbrengen. ''Waar gaan we op innoveren om toegevoegde waarde voor de klant en de organisatie te (blijven) leveren?'' Samen veranderen met grip, inzicht en voorspelbaarheid en daarmee keuzes maken om de collectieve ambities te kunnen realiseren. 
lees meer »
Onbegrip tussen managers en werkvloer frustreert digitale transformatie
''Aan de top wordt alles wat rooskleuriger gezien.'' De bedrijfscultuur is een van de grootste obstakels in het worden van een digitale organisatie, zo concludeert een onderzoek van Capgemini. Het onderzoek heeft een grote culturele kloof blootgelegd tussen het leiderschap en hun werknemers in de organisatie.
lees meer »
Sturen van strategie tot operatie in een hybride portfolio omgeving
De Key Value Metrics is de nieuwe oplossing om organisch met grip te kunnen sturen in een hybride portfolio omgeving. Het zorgt voor grip en inzicht in de waarde van de projecten ten opzichte van de strategische doelen. De Guardian of Value heeft de juiste informatie, overziet het geheel en denkt vooruit vanuit zijn 'cockpit'.  
lees meer »
Portfoliomanager of the Year Award!
Intermedius lanceert op 22 maart 2018 de Portfoliomanager of the Year award. Deze prestigieuze award maakt onderscheid tussen de beste portfoliomanager en het sterkste portfolioteam. Wil jij meedingen? Meld je dan nu aan via onze website of bekijk de video voor meer informatie. Onze professionele jury kijkt uit naar de inzendingen!
Direct aanmelden »
Geen agile, geen waterval, maar hybride is de toekomst
''Projectmanagement neemt het beste van twee werelden.'' Agile zou alle problemen uit de waterval-methode oplossen, maar we kwamen bedrogen uit. Hybride is daar het antwoord op en neemt het beste van twee werelden. Deze methode met de naam hybride projectmanagement wordt snel populair en past bij de meeste projecten.
lees meer »
Nieuwe medewerkers 


Annemarie Pompen is vanaf september tijdelijk verbonden aan Intermedius en vervult de rol van projectmanager in de zoektocht naar de Portfoliomanager of the Year award, waarin zij een centrale rol speelt in de communicatie en marketing. Isabelle Beelen voltooide in 2016 haar master Bestuur en Beleid. Ze studeerde af bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en deed het afgelopen jaar ervaring op bij het UWV Hoofdkantoor op een Agile-transitie. Isabelle: ''Vooral de zachte kant van Portfoliomanagement vind ik interessant. Ik houd ervan om verandering te bewerkstelligen en mensen ook echt mee te nemen.''
Tips:
Bij ons werken?
Projectmanager in transitie, Op zoek naar de toekomst van projectmanagement.
Projectmatig werken anno nu, Op naar een nieuwe aanpak!

Wij zijn op zoek naar consultants portfoliomanagement. Interesse? Bekijk het profiel op onze website en stuur uw CV naar hr@intermedius.nl.
Direct naar de vacature »
www.intermedius.nl
Vest 264a - 2801 TZ Gouda
0182-519115 - info@intermedius.nl