Maastricht, 26 januari 2017


» Verkeershinder tijdens afbouw verkeerssysteem A2 Maastricht

» Start ombouw Europaplein maandagavond 30 januari

» Rijroutes voor lokaal verkeer

» Nachtwerk: aansluiten tijdelijke rotonde

» Doorstroming tijdens ombouw Europaplein 

Verkeershinder tijdens afbouw verkeerssysteem A2 Maastricht

Afgelopen 19 januari hebben we ter hoogte van de Nieuwe Limmelderweg oprit (52) naar de N2 richting zuiden (Maastricht/Luik) aangesloten. Tegelijkertijd is een nieuwe rijstrook gemaakt tussen Wielerbaan en kruispunt Geusselt. Beide maatregelen hebben een positief effect op de doorstroming in de ochtendspits. Maar het betekent ook dat weggebruikers opnieuw moeten wennen! We zullen nog even moeten doorpakken om in de eerste helft van dit jaar het verkeerssysteem voor A2 Maastricht te af te ronden. Op de website staat meer info over eventuele verkeershinder tijdens de afbouw van het totale verkeerssysteem A2 Maastricht in de eerste helft van dit jaar. 

Lees verder

Rijroutes tijdens ombouw Europaplein

Start ombouw Europaplein maandagavond 30 januari

Nu het overgrote deel van het noord-zuid verkeer doorgaat via de Koning Willem-Alexandertunnel is bovengronds ruimte vrijgekomen voor de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe wegaansluitingen voor A2 Maastricht omstreeks de zomermaanden allemaal in gebruik zijn, hanteren we een strakke planning. De ombouw van knooppunt Europaplein start daarom zo snel mogelijk: op maandagavond 30 januari, om 20.00 uur. Lokaal verkeer van en naar Luik moet tot begin april rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Kijk voor meer informatie op www.a2maastricht.nl/ombouweuropaplein.

Rijroutes tijdens ombouw Europaplein

Rijroutes voor lokaal verkeer

Tijdens de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht moet lokaal verkeer voortdurend rekening houden met nieuwe, tijdelijke en/of gewijzigde rijroutes. De komende maanden betekent dit dat weggebruikers voortdurend aan nieuwe rijroutes moeten wennen. Om verkeer zo goed mogelijk op weg te helpen, hebben we de verschillende rijroutes per wijk en/of stadsdeel op een rij gezet. Wilt u weten welke route voor uw bestemming geldt? Kijk dan op www.a2maastricht.nl/rijroutes.

Tijdelijke rotonde bij Europaplein Noord

Nachtwerk: aansluiten tijdelijke rotonde

Tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein leiden we lokaal verkeer om via een tijdelijke rotonde. Via de rotonde kan verkeer in alle rijrichtingen doorgaan, uitgezonderd van en naar Luik. Ter hoogte van Europaplein Noord is de rotonde intussen al grotendeels afgebouwd. In de avond en nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari sluiten we deze aan op de President Rooseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) én de op- en afritten van de John F. Kennedysingel. 
De President Rooseveltlaan en de oprit vanaf de Akersteenweg zijn van 20.00 tot 06.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Vanaf dinsdagochtend 31 januari gaat lokaal verkeer in alle rijrichtingen - uitgezonderd van en naar Luik - door via de tijdelijke rotonde bij Europaplein Noord

Doorstroming tijdens ombouw Europaplein 

Natuurlijk zijn voor de situatie tijdens de ombouw van Europaplein verkeerskundige berekeningen gemaakt om aan te tonen dat het verkeer voldoende kan worden afgewikkeld. Mocht de doorstroming onverhoopt tegenvallen, dan zijn extra maatregelen onvermijdelijk.

Lees verder

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.