Maastricht, 23 maart 2018

» #4dagenGroeneLoper: komt u ook?

» Maak kennis met de Groene Loper én oude en nieuwe bewoners langs het tracé!

» 29 maart: #loperuitvoordekoning. Waar is wat te zien?

» Waarom wordt de Groene Loper alleen symbolisch geopend?

» Nog één keer mee terug in de tijd. Kijkt u mee?

#4dagenGroeneLoper: komt u ook?

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin doen we dat tussen 29 maart en 1 april. Dan zijn er allerlei activiteiten om kennis te maken met oude én nieuwe bewoners. Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 zijn onder de indruk van alle veranderingen die mensen zelf aan de Groene Loper toevoegen. U komt toch ook kijken en meedoen?

 

Maak kennis met de Groene Loper én oude en nieuwe bewoners langs het tracé!

Van donderdag 29 maart tot en met 1 april zijn er allerlei activiteitein om de symbolische opening van de Groene Loper te vieren.

Wat is er zoal te doen?
- Ontdek het Green043 Bikepark
- Wandel door het Enexis Huis Limburg
- Ga creatief aan de slag bij Werkhuis Maastricht Noordoost
- Doe mee aan de Groene Loper Run
- Kom proeven bij en kennismaken met Talentino De Greune Luiper
- Leef u uit bij LEEF! Therapeutisch Centrum Maastricht
- Ga voor een hapje en drankje naar Bistrot on Top of Café De Kokerel
- Bezoek tentoonstellingen in de Lourdeskerk
- Laat u informeren over wonen aan de Groene Loper in de Woonpremière Truck van Ballast Nedam Development
- Doe mee met allerlei activiteiten voor jong en oud bij Caracola

 
 

29 maart: #loperuitvoordekoning
Waar is wat te zien?

Op donderdag 29 maart brengt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper. Samen met de koning vieren we dan dat het verkeerssysteem voor A2 Maastricht, waar 'zijn' tunnel onderdeel van uitmaakt, is afgerond en nemen we in symbolische zin de Groene Loper in gebruik.

Kijkt u mee?
De koning en zijn gasten gaan te voet en met het zonnetreintje vanaf de Lourdeskerk naar de rotonde bij de Scharnerweg. Wilt u langs de route komen kijken? Tussen de Lourdeskerk en rotonde Scharnerweg is er aan beide kanten van de straat plek voor ongeveer 6.000 mensen. Op het fietspad van de ronde op de Scharnerweg kunnen ongeveer 1.000 mensen terecht. Uit veiligheidsoverwegingen zal de route aan beide kanten met hekken zijn afgezet. Laat ons op voorhand weten of u komt en schrijf u in via www.a2maastricht.nl/koninklijkbezoek 

Of kijk thuis live mee via L1 TV
Om zoveel mogelijk belangstellenden te bereiken, kunt u sowieswo ook live meekijken via L1 TV.

De rotonde Scharnerweg is tijdens het koninklijk bezoek afgesloten. Hier zal de koning de symbolische opening van de Groene Loper verrichten. Hoe? Dat is een verrassing!

 
 

Waarom wordt de Groene Loper alleen symbolisch geopend?

Tussen Geusselt en Europaplein ontstaan nieuwe verbindingen voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer. Verbindingen die steeds meer lonken om er gebruik van te maken. We krijgen vragen of alles klaar zal zijn voor het koninklijk bezoek op 29 maart. Dat gaan we helaas niet halen.

 
 

Nog één keer mee terug in de tijd. Kijkt u mee?

Ter gelegenheid van de mijlpaal Groene Loper kijken we nog één keer terug op de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht. De aanleg van de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland. De vele wegfaseringen. Wonen langs de bouwput. De magie van de techniek. De transitie van Maastricht-Oost.

Documentaire
U kunt het allemaal nog een keer meemaken aan de hand van persoonlijke verhalen in de afsluitende documentaire A2 Maastricht. Kijkt u mee? Inschrijven via onze website: www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper

Geschiedenisboek
Ook is er vanaf 29 maart een geschiedenisboek verkrijgbaar. Tussen 29 maart en 29 juni kunt u gebruik maken van een korting van 5 euro. Voorinschrijven kan via www.a2maastricht.nl/geschiedenisboek.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.mijngroeneloper.nl
Volg ons op   facebook.com/mijngroeneloper   @MijnGroeneLoper

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.