Maastricht, 6 april 2018


» Terugkijken op #4dagenGroeneLoper

» Geschiedenisboek A2 Maastricht

» Werkzaamheden op en rond de Groene Loper

» Nachtafsluitingen Koning Willem-Alexandertunnel voor hitteproeven beton

» Duik in het verleden: "De overgrootmoeder van koning Willem-Alexander is hier ook geweest."

Terugkijken op #4dagenGroeneLoper

De Groene Loper is tussen 29 maart en 1 april door honderden mensen uitgerold. Vier dagen lang konden mensen het zien, proeven, ruiken en voelen. Het voorjaar was nog koud en de bomen zijn nog kaal. Toch is Maastricht-Oost volop in verandering en iedereen doet mee. De koning gaf op donderdag 29 maart de aftrap door het nieuwe stadsbeeld 'de Engel van Maastricht' te onthullen. 

L1 TV deed de hele dag live verslag van het bezoek, de presentatie van het geschiedenisboek en de documentaire ‘Met de zegen van Barbara. Hoe de A2-tunnel Maastricht weer laat ademen’. Ruim 10 nieuwe en oude organisaties langs de Groene Loper hielden open dag. Aan de eerste Groene Loper Run op paaszondag deden 800 renners mee. 

Kijkt u mee terug op de 4 dagen? De foto's zijn te zien op: www.flickr.com/photos/a2maastricht/albums

Geschiedenisboek A2 Maastricht

Vorige week donderdag vond de boekpresentatie plaats van het geschiedenisboek 'Het A2 Maastricht model' en inmiddels is het boek in de winkel te koop. 

In het boek laat schrijver John Cüsters een groot aantal betrokkenen aan het woord over hun bijdragen aan en beleving van A2 Maastricht, van bouwvakkers tot bestuurders en bouwputwatchers. Zij vertellen wat A2 Maastricht ‘anders dan anders’ maakt. Het boek vertelt ook het verhaal achter het project en neemt u aan de hand van een beeldverslag mee door de geschiedenis. Fotograaf Aron Nijs portretteerden alle geïnterviewden.

Tot en met 29 juni 2018 kunt u € 5,00 korting krijgen op het boek. Lees meer op de website.

Werkzaamheden op en rond de Groene Loper

Koning Willem-Alexander verrichte op 29 maart de symbolische opening van de Groene Loper. Maar de Groene Loper is nog niet écht open. 

De nieuwe verbindingen tussen Geusselt en Europaplein lonken steeds meer om er gebruik van te maken. Maar de werkzaamheden zijn nog niet klaar. Avenue2 is op de Groene Loper aan de slag met het afwerken van de restpunten. Daarnaast zijn we sinds 3 april aan het werk op de Sibemaweg en starten we 9 april met het vervolg van de herinrichting van de Doctor Schaepmanstraat.

Nachtafsluitingen Koning Willem-Alexandertunnel voor hitteproeven beton

Rijkswaterstaat gaat hitteproeven doen in de Koning Willem-Alexandertunnel om een beter beeld te krijgen van het gebruikte beton dat mogelijk minder brandwerend is. Dit naar aanleiding van het onderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat medio 2017. 

De hitteproeven moeten meer informatie geven over hoe het beton zich bij extreme hitte gedraagt omdat tot nu toe alleen laboratoriumproeven zijn gedaan. Om deze hitteproeven veilig te kunnen doen, is er een aantal nachtafsluitingen van de tunnel gepland tussen 4 en 13 april.

 

Duik in het verleden: "De overgrootmoeder van koning Willem-Alexander is hier ook geweest."

Op de grote houten tafel bij mevrouw Lilian Gerritsen-Stegen thuis liggen krantenknipsels, foto’s en een verhaal in krullend handschrift. “Mijn vader heeft dit allemaal bewaard”, zegt ze erbij. Op een van de foto’s lijkt de Groene Loper te staan. Ware het niet dat het een zwart wit foto is. Van koningin Wilhelmina, op 27 februari 1940...

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.