Maastricht, 15 juni 2018


» De Groene Loper is officieel in gebruik!

» Wandelen, fietsen, joggen, brommen, rijden… Hoe gaan we de Groene Loper gebruiken?

» Paardentunnel in gebruik

» Hinder voor verkeer Beatrixhaven nog niet voorbij

» Zaterdag 16 juni: opening Stadspark Maastricht-Oost. Komt u ook?

De Groene Loper is officieel in gebruik!

Op woensdag, 13 juni, namen we de Groene Loper officieel in gebruik. Bij rotonde Scharnerweg en oversteek Voltastraat trakteerden we op ijsjes. Het directieoverleg vond voor de gelegenheid op locatie plaats. Daarna werd het laatste hek weggehaald, door enkele buurtgenoten, bezoekers, wethouder Gert-Jan Krabbendam, directie Avenue2 en A2Maastricht.

Wilt u de foto's van deze dag bekijken? Klik hier.

Wandelen, fietsen, joggen, brommen, rijden… Hoe gaan we de Groene Loper gebruiken?

We zijn inmiddels gewend dat 80% van het verkeer ondergronds rijdt en de stad is ‘teruggegeven aan bewoners en bezoekers’. Al geruime tijd maakt verkeer gebruik van de nieuwe oost-westverbindingen. Nu kunnen we ook de noord-zuidverbinding gebruiken. Dat is opnieuw wennen.

Paardentunnel in gebruik

Met de Groene Loper, is ook de Paardentunnel sinds woensdag 13 juni in gebruik. Bij Geusselt loopt de GraviLynstrook van de Groene Loper via de Paardentunnel onder de Terblijterweg door. Voetgangers en fietsers kunnen zo, zonder hinder van verkeer, richting het Geusseltpark en van daaruit richting Buitengoed Geul & Maas gaan.

Hinder voor verkeer Beatrixhaven nog niet voorbij

Begin deze week zijn we van start gegaan met fase 2 van de werkzaamheden op de Nieuwe Limmelderweg. Nog tot en met 22 juni is de weg afgesloten tussen de A2 en de Hoekerweg, inclusief de kruising Nieuwe Limmelderweg - Hoekerweg. Automobilisten moeten, met name tijdens de spits, rekening houden met extra reistijd. P+R Maastricht Noord is gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar voor automobilisten. 

Let op! Na het afronden van de werkzaamheden aan de Nieuwe Limmelderweg is de hinder voor verkeer naar de Beatrixhaven nog niet voorbij. Tot en met 2 juli bouwt de gemeente Maastricht de kruising Fregatweg – Hoekerweg om tot rotonde. Lees meer op www.maastrichtbereikbaar.nl/fregatweg.

 

Zaterdag 16 juni: opening Stadspark Maastricht-Oost. Komt u ook?

Na de ingebruikname van de Groene Loper is het op zaterdag 16 juni tijd voor de opening van het aangrenzende Stadspark Maastricht-Oost. 

Bent u erbij vanaf 14.00 uur? Het belooft een feestelijke dag te worden met allerlei activiteiten. Kom genieten van het park en van de Groene Loper! Enexis Huis Limburg is ook geopend, van 10.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom voor een kopje koffie en een rondje door het huis!

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: www.a2maastrichtmodel.nl

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.