Maastricht, 26 juni 2018

» Nieuwe fietsroute Heer/Cadier en Keer - Centrum-Zuid

» Tunnelonderhoud: een wereld onder de grond

» Servicelijn Maastricht Oost stopt per 1 juli

» Ontdek verscheidenheid Groene Loper

Nieuwe fietsroute Heer/Cadier en Keer - Centrum-Zuid

Nu de Groene Loper in gebruik is, geldt een nieuwe route voor fietsers van Heer/Cadier en Keer naar Centrum-Zuid. Het fietspad vanaf de Akersteenweg naar de John F. Kennedysingel komt niet terug zoals voorheen. Fietsers vanuit Heer/Cadier en Keer naar Centrum-Zuid moesten vanwege de aanleg van de Groene Loper, en daarmee de nieuwe fietsroute, lange tijd omfietsen via de Adelbert van Scharnlaan. Nu hoeft dat niet meer.

Tunnelonderhoud: een wereld onder de grond

De Groene Loper krijgt steeds meer haar gewenste kleur. Maar wist u dat er onder al dat groen nog een hele wereld schuil gaat? En dan hebben we het niet alleen over de weggebruikers die nu binnen zo’n drie minuten aan de andere kant zijn. Strukton en Rijkswaterstaat (RWS) zijn elke dag bezig met het onderhoud aan de tunnel. Een verhaal over een wereld onder de grond.

Servicelijn Maastricht Oost stopt per 1 juli

Met al uw vragen, meldingen en klachten over A2 Maastricht kon u tot op de dag van vandaag bellen of mailen met onze collega’s van de Servicelijn Maastricht Oost. Met ingang van 1 juli 2018 zal Servicelijn Maastricht Oost stoppen.
 
Sinds de ingebruikname van de tunnel eind 2016 gaan vragen over tunnel en toegangswegen naar Rijkswaterstaat. A2 Maastricht heeft haar communicatiemiddelen nog ingezet ter ondersteuning en voor een vloeiende overgang. Op 13 juni jl. is ook de Groene Loper in gebruik genomen. Het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein is overgedragen aan de gemeente Maastricht. Deze tweede grote mijlpaal betekent ook dat communicatie vanuit A2 Maastricht/de Groene Loper opnieuw minder zichtbaar en minder intensief zal worden. 

Waar kunt u per 1 juli terecht met vragen?

 

Ontdek verscheidenheid Groene Loper

Door de realisatie van de A2-tunnel is bovengronds een nieuw stuk stad ontstaan. Tussen Geusselt en Europaplein is een ruim opgezet openbaar gebied ingericht, met een breedte van zo’n 30 meter van trottoir tot trottoir. Het gebied bestaat uit een wandel- en fietsstrook met aan weerszijden een groene zone, daarnaast een rijstrook voor bestemmingsverkeer, parkeerruimte en een trottoir. Dat is het standaard dwarsprofiel van de Groene Loper in de stad. Maar de Groene Loper is niet overal hetzelfde.

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: www.a2maastrichtmodel.nl

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.