Maastricht, 2 februari 2018

» Hinder voor verkeer door werkzaamheden kruising Sint Gerardusweg - Bloemenweg

» Hoe ver zijn we met de sloop van blok 1, 4 en 5?

» Voortgang bergbezinkbassin Geusselt

» Wie wil er wonen aan de Groene Loper?

Hinder voor verkeer door werkzaamheden kruising Sint Gerardusweg - Bloemenweg

Sinds maandag 22 januari is de op- en afrit Sint Gerardusweg voorgoed dicht. Avenue2 is begonnen met het uitbreken van de voormalige verbindingsweg. Vanaf maandag 5 februari start naar verwachting het aanpassen van de kruising Sint Gerardusweg - Bloemenweg, om deze aan te sluiten op de Groene Loper. Naar verwachting duurt het werk drie weken. Autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden niet door.

Hoe ver zijn we met de sloop van blok 1, 4 en 5?

Zag u kort geleden nog de casco's van blok 1 en 4 staan, aan de Professor Cobbenhagenstraat en President Rooseveltlaan? Nu liggen hier alleen nog bergen puin. De casco's zijn gesloopt. Avenue2 is nog aan de slag met het slopen van de kelders onder blok 4. Daarnaast is het slopen van het casco van blok 5 van start gegaan. Het puin wordt pas gebroken en afgevoerd als alle flats (blok 1, 4 en 5) gesloopt zijn.

Voortgang bergbezinkbassin Geusselt

Half januari trilden we de damwandplanken, waarmee we afgelopen zomer de bouwkuip van het bergbezinkbassin vormden, uit de grond. Nu zijn we aan de slag met het maken van de rioolaansluitingen en het afronden van de bouw. Als dat gebeurd is, vullen we de bouwkuip aan met grond. Bovengronds richten we opnieuw parkeerplaatsen in. Van het bergbezinkbassin blijven alleen de putdeksels zichtbaar. We verwachten het werk in maart af te ronden.

 

Wie wil er wonen aan de Groene Loper?

De voormalige boksschool aan de President Rooseveltlaan stroomt langzaam vol. Langs de muur staan afbeeldingen van de toekomstige nieuwbouwprojecten aan de Groene Loper. Er wordt namelijk in de loop van 2018 begonnen met bouwen. Tijdens de twee informatiebijeenkomsten van 24 januari kregen 300 geïnteresseerden alvast een voorproefje.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.