Maastricht, 6 maart 2018


» Mijlpaal Groene Loper

» Programma

» Koninklijk bezoek op 29 maart

» Groene Loper lonkt, maar nog niet klaar voor gebruik

» Nog één keer mee terug in de tijd... Kijkt u mee?

» Groene Loper Run

Mijlpaal Groene Loper
29 maart - 1 april

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin doen we dat tussen 29 maart en 1 april.

 

Programma

Van donderdag 29 maart tot en met (paas)zondag 1 april organiseren Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 allerlei activiteiten met verschillende partners om de symbolische opening van de Groene Loper te vieren. De activiteiten vinden plaats op en rond de Groene Loper tussen de Voltastraat en rotonde Scharnerweg.

 
 

Koninklijk bezoek op 29 maart
#loperuitvoordekoning

Bijzonder vereerd zijn we met het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op donderdagochtend 29 maart. Samen met de koning vieren we dan dat het verkeerssysteem voor A2 Maastricht, waar 'zijn' tunnel onderdeel van uitmaakt, is afgerond en nemen we in symbolische zin de Groene Loper in gebruik. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is hier ook bij aanwezig.

 
 

Groene Loper lonkt, maar nog niet klaar voor gebruik

Tussen Geusselt en Europaplein ontstaan nieuwe verbindingen voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer. Verbindingen die steeds meer lonken om er gebruik van te maken. We krijgen vragen of alles klaar zal zijn voor het koninklijk bezoek op 29 maart. Dat gaan we helaas niet halen.

 
 

Nog één keer mee terug in de tijd...
Kijkt u mee?

Ter gelegenheid van de mijlpaal Groene Loper kijken we nog één keer terug op de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht. De aanleg van de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland. De vele wegfaseringen. Wonen langs de bouwput. De magie van de techniek. De transitie van Maastricht-Oost. 

Documentaire
U kunt het allemaal nog een keer meemaken aan de hand van persoonlijke verhalen in de afsluitende documentaire A2 Maastricht. Kijkt u mee? Inschrijven via onze website: www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper

Geschiedenisboek
Ook is er vanaf 29 maart een geschiedenisboek verkrijgbaar. Tussen 29 maart en 29 juni kunt u gebruik maken van een korting van 5 euro. Voorinschrijven kan via www.a2maastricht.nl/geschiedenisboek.

 
 

Groene Loper Run

Op (paas)zondag 1 april vindt de eerste Groene Loper Run plaats, een 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk. Meer informatie en inschrijven: www.groeneloperrun.nl.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.mijngroeneloper.nl
Volg ons op   facebook.com/mijngroeneloper   @MijnGroeneLoper

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.