Maastricht, 16 maart 2018


» Mijlpaal Groene Loper29 maart - 1 april

» Koninklijk bezoek op 29 maart: waar is wat te zien?

» Waarom wordt de Groene Loper alleen symbolisch geopend?

» Programma: komt u ook kennismaken met de Groene loper?

» Nog één keer mee terug in de tijd. Kijkt u mee?

» Doet u ook mee aan de Groene Loper Run?

Mijlpaal Groene Loper
29 maart - 1 april

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin doen we dat tussen 29 maart en 1 april. 

 

Koninklijk bezoek op 29 maart: waar is wat te zien?

Op donderdagochtend, 29 maart, komt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ons een bezoek brengen. In het Trefcentrum Wittevrouwenveld zijn 200 genodigden te gast. Dit is een dwarsdoorsnede van vertegenwoordigers van bestuurspartners, bouwers, maatschappelijke belangenorganisaties en omwonenden. Samen kijken we terug op het verloop van het project en staan we stil bij de veranderingen voor de stad.

Na het programma in de zaal van het Trefcentrum gaan van die 200 genodigden een vijftiental gasten met de koning in gesprek. Aansluitend gaat de koning met zijn gasten naar de rotonde Scharnerweg voor de officiële, symbolische, opening van de Groene Loper. U kunt vanaf ongeveer 10.15 uur live meekijken via L1 TV.

Wilt u komen kijken?

U kunt op donderdagochtend 29 maart zelf een kijkje komen nemen. Het gezelschap gaat te voet en met het zonnetreintje vanaf de Lourdeskerk naar de rotonde bij de Scharnerweg. Uit veiligheidsoverwegingen zal de route aan beide kanten met hekken zijn afgezet. Het is mogelijk voor toeschouwers om langs deze route een kijkje te nemen. Daarvoor kunt u zich inschrijven via www.a2maastricht.nl/koninklijkbezoek

De rotonde Scharnerweg is tijdens het koninklijk bezoek afgesloten. Hier zal de koning de symbolische opening van de Groene Loper verrichten. Hoe? Dat is een verrassing!

 
 

Waarom wordt de Groene Loper alleen symbolisch geopend?

Tussen Geusselt en Europaplein ontstaan nieuwe verbindingen voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer. Verbindingen die steeds meer lonken om er gebruik van te maken. We krijgen vragen of alles klaar zal zijn voor het koninklijk bezoek op 29 maart. Dat gaan we helaas niet halen.

 
 

Programma: komt u ook kennismaken met de Groene loper?

Op donderdag 29 maart tot en met (paas)zondag 1 april organiseren Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 allerlei activiteiten met verschillende partners om de symbolische opening van de Groene Loper te vieren. De activiteiten vinden plaats op en rond de Groene Loper tussen de Voltastraat en rotonde Scharnerweg. U komt toch ook?

 
 

Nog één keer mee terug in de tijd. Kijkt u mee?

Ter gelegenheid van de mijlpaal Groene Loper kijken we nog één keer terug op de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht. De aanleg van de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland. De vele wegfaseringen. Wonen langs de bouwput. De magie van de techniek. De transitie van Maastricht-Oost.

Documentaire
U kunt het allemaal nog een keer meemaken aan de hand van persoonlijke verhalen in de afsluitende documentaire A2 Maastricht. Kijkt u mee? Inschrijven via onze website: www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper

Geschiedenisboek
Ook is er vanaf 29 maart een geschiedenisboek verkrijgbaar. Tussen 29 maart en 29 juni kunt u gebruik maken van een korting van 5 euro. Voorinschrijven kan via www.a2maastricht.nl/geschiedenisboek.

 
 

Doet u ook mee aan de Groene Loper Run?

Op (paas)zondag 1 april vindt de eerste Groene Loper Run plaats, een 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk. Meer informatie en inschrijven: www.groeneloperrun.nl.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.mijngroeneloper.nl
Volg ons op   facebook.com/mijngroeneloper   @MijnGroeneLoper

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.