Maastricht, 23 februari 2018

» Mijlpaal Groene Loper

» Koninklijk bezoek op 29 maart

» Welke partners langs de Groene Loper doen mee?

» Groene Loper Run

» Nog één keer: A2 Maastricht

Mijlpaal Groene Loper
29 maart - 1 april

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin doen we dat tussen 29 maart en 1 april. 

Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 organiseren dan met verschillende partners allerlei activiteiten. Samen met familie, vrienden en kennissen kunt u een kijkje komen nemen op de Groene Loper en kennismaken met oude én nieuwe bewoners langs het tracé.

Koninklijk bezoek op 29 maart
#loperuitvoordekoning

Bijzonder vereerd zijn we met het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op donderdagochtend 29 maart. Samen met de koning vieren we dat het verkeerssysteem voor A2 Maastricht, waar 'zijn' tunnel onderdeel van uitmaakt, is afgerond en nemen we in symbolische zin de Groene Loper in gebruik. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is hier ook bij aanwezig.

Tijdens een bijeenkomst met 200 genodigden gaat de koning in gesprek met vertegenwoordigers van de bestuurspartners, bouwers, maatschappelijke belangenorganisaties en omwonenden. Aansluitend gaat de koning naar rotonde Scharnerweg voor de officiële, symbolische opening van de Groene Loper.

Welke partners langs de Groene Loper doen mee?

Onderstaande opsomming geeft een eerste indruk van de partners die meedoen aan het evenement tussen 29 maart en 1 april. Dit lijstje is nog niet compleet en wordt de komende tijd aangevuld.

- Trefcentrum Wittevrouwenveld
- Lourdeskerk
- Tijdelijk Green043 Bikepark
- Caracola (voormalige Theresiaschool)
- Werkhuis Maastricht-Oost
- Enexis Huis Limburg
- Ballast Nedam Development over wonen aan de Groene Loper
- Gemeenteflat / Talentino de Greune Luiper (begane grond Gemeenteflat)
- Stichting Stadspark Maastricht-Oost
- Bistrot On Top

Groene Loper Run

Op (paas)zondag 1 april vindt de eerste Groene Loper Run plaats, een 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours gaat voor het groot­ste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk. Meer informatie en inschrijven: www.groeneloperrun.nl.

Nog één keer: A2 Maastricht

Ter gelegenheid van de mijlpaal kijken we nog één keer terug op de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht. De aanleg van de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland. De vele wegfaseringen. Wonen langs de bouwput. De magie van de techniek. De transitie van Maastricht-Oost. Het komt allemaal aan bod in een geschiedenisboek over A2 Maastricht, een afsluitende documentaire en een nieuwe kenniswebsite. Ook hierover binnenkort meer.

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.