Beste Marie-Jeanne Baelmans,


ODVB/VLVO wenst jullie allen een fijne vakantie!
Educbeurs
Ontdek en beleef de EDUCbeurs, de grootste onderwijsbeurs in Vlaanderen en België. Meer dan 250 exposanten stellen hun pedagogische leermiddelen, ondersteunende producten, diensten, activiteiten en projecten eigen aan het onderwijs (kleuter-, lager en secundair onderwijs & beroeps) voor.
Meer dan 50 praktijkgerichte conferenties staan op het programma.
EDUCbeurs is de ‘place to be’ om collega’s te ontmoeten, nieuwigheden te ontdekken die de exposanten aanbieden. Je kan lezingen en workshops volgen, collega’s te ontmoeten, …
De EDUCbeurs vindt plaats van 3 t.e.m. 7 oktober in Brussels Expo (paleis 4 en 8). Op 5 oktober is er de ‘dag van de directeur’. Boek deze datum reeds in uw agenda spoor uw collega’s aan dat ook te doen. Meer info vind je op www.educbeurs.be.
Vanaf 15 augustus bekomt u het totale programma. Ondertussen wensen we jullie een fijne vakantie.
Cursus ISL
Vorig jaar de cursus van ISL gevolgd? Goed nieuws dan! Van 26 tot 28 november richten we de cursus voor modules 4 en 5 in.  Hier vind je alle info, inschrijven kan hier.
De startcursus gemist? Geen nood! Van 21 tot 23 november richten we die opnieuw in. Joni Heard is er klaar voor om jullie mee te nemen op een boeiende driedaagse rond schoolleiderschap! Info en inschrijven.
Nascholingscontinuüm
Ook de PXL-hogeschool programmeert een vorming binnen het kader dat we hanteren voor het nascholingscontinuüm. Alle info over de vormingsavond rond “Kleurrijk leiderschap met Insights Discovery” vind je hier.
Onderwijscommissie
Minister Crevits zegt …
Over het 7de jaar beroepsonderwijs bij de modernisering van het secundair onderwijs:
Daarom hebben we in het kader van de modernisering van het secundair onderwijs beslist om ook na het tweede leerjaar van de derde graad een diploma secundair onderwijs uit te reiken. Met dat diploma zullen leerlingen met succes kunnen starten op de arbeidsmarkt. De aansluiting is immers gegarandeerd via de beroepskwalificaties die een onderdeel vormen van de studierichting. Het geeft evenwel geen rechtstreekse toegang tot de bacheloropleidingen.
 Over het lerarenplatform voor het basisonderwijs:
We zien dat het aantal leerkrachten dat er zelf voor kiest om deeltijds te gaan werken, sterk is gestegen, van bijna 11.000 in 2008-2009 naar bijna 17.000 in 2016-2017. Het lerarenplatform is bedoeld voor leerkrachten die bij het begin van het schooljaar toch geen aanstelling hebben voor een volledig schooljaar. Deze leerkrachten, die vandaag worden ingezet in verschillende korte vervangingsopdrachten in de loop van het schooljaar, krijgen op deze manier werkzekerheid.
De start op 1 oktober is afgesproken met de sociale partners in de cao.

En verder:
De open brief van het Centrum Leren en Werken over het duaal leren Het behoud van de kwaliteit van het universitair onderwijs
www.odvb.be / www.vlvo.be
Boomgaardstraat 175 - 2070 Burcht
03 663 24 99 - info@odvb.be - info@vlvo.be