Beste ondernemer
Er heerste de voorbije maanden weer heel wat bedrijvigheid in onze stad. Bedrijven die een uitbreiding of komst aankondigen, nieuwe ontwikkelingen die bijkomende ruimte creëren voor KMO's, innovatieve werkplekken die werden gelanceerd, ... We staan er in deze nieuwsbrief even bij stil. Ook brengen we u graag op de hoogte van de omleidingen die gelden tijdens Pukkelpop. De Kempische Steenweg zal opnieuw afgesloten worden maar uw bedrijf blijft bereikbaar.
 
Bereikbaarheid van uw bedrijf tijdens Pukkelpop
Van 16 tot 19 augustus ontvangt Pukkelpop opnieuw tienduizenden muziekliefhebbers in Kiewit. Tijdens het festival is de Kempische Steenweg ter hoogte van het festivalterrein afgesloten voor alle verkeer. Uw bedrijf blijft tijdens deze periode bereikbaar, maar er gelden omleidingen voor zowel het bedrijventerrein Kiewit, als voor doorgaand verkeer. Breng je werknemers, leveranciers en klanten hiervan zeker op de hoogte.
Lees meer
 
Opening Corda-A op Corda Campus
Met Corda-A heeft Corda Campus een oude industriële Philipshal omgebouwd tot uit met de werkplek van de toekomst. De ruimte biedt plaats aan 32 verschillende bedrijven.
Lees meer
 
Nieuw bedrijvenpark Heros aan Herkenrodesingel
Op het terrein van Concentra komt een gloednieuw businesspark dat de naam 'Heros' krijgt. De ontwikkelaars voor de herbestemming van de site, die 7,5 hectare groot is, zijn Futurn en DMI Vastgoed. Naast de kantoren en units voor kmo’s, worden er gemeenschappelijke faciliteiten opgetrokken voor onthaal, parking, vergaderingen, etc.
Lees meer
 
Fotoverslag Bedrijfsbezoek IGH aan Stad Hasselt
De leden van Ondernemingsgroep Hasselt ontdekte de Stad Hasselt als bedrijf tijdens
hun bezoek aan de centrale werkplaatsen 
Bekijk hier de foto's
 
 Aanstelling IDEA Consult voor begeleiding Centrummanagement
Om Hasselt op een professionele manier als winkelstad in Vlaanderen te promoten, kondigde het stadbestuur eind vorig jaar de oprichting van het Centrummanagement Hasselt aan. Het stadbestuur heeft nu het bureau IDEA Consult aangesteld om de opstart van dit centrummanagement gedurende 6 maanden te begeleiden.
Lees meer
 
Uitbreiding Yamauchi na werkbezoek Japan
Tijdens het werkbezoek naar Japan werd ook Yamauchi bezocht. Dit leidde tot de concretisering van de uitbreidingsplannen van Yamauchi in Hasselt.
Lees meer
 
Grootste trampolinepark
Bezoek Limburgse Schepenen
2 fietssnelwegen in Hasselt 
In oktober 2017 opent Jumpsquare, het grootste trampolinepark van de Benelux op de Grensland-hallensite.
De schepenen van Tongeren, Maasmechelen, St-Truiden en Genk kregen onlangs een rondleiding langs de stads-ontwikkelingsprojecten In Limburg wordt ingezet op fietssnelwegen. In Hasselt kruisen daarbij 2 belangrijke assen: Sint-Truiden - Hamont en Riemst-Ham.
Lees meer Lees meer
http://www.ondernemeninhasselt.be
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
011/23 93 40 - economie@hasselt.be