Maastricht, 13 juli 2017


» Sibematunnel = eenrichtingsverkeer voor (brom)fietsers

» Bergbezinkbassin bij Geusselt

» Van A2 Maastricht naar Noorderbrugtracé

» Foyer van Maastricht-Oost

Sibematunnel_april2017

Sibematunnel = eenrichtingsverkeer voor (brom)fietsers

De Sibematunnel voor (brom)fietsers is eenrichtingsverkeer van west naar oost; van het centrum richting Heer en/of Cadier & Keer. (Brom) fietsers storen zich eraan dat medeweggebruikers ook de andere kant op rijden en daardoor gevaarlijke situaties veroorzaken. Desgevraagd zouden de ‘dwarsliggers’ ook aangeven zich ervan bewust te zijn dat ze in de verkeerde richting rijden. Jammer! A2 Maastricht kan enkel wijzen op de juiste routes, niet handhaven. Wel hebben we een melding ingediend bij handhaving van de gemeente Maastricht.

Bergbezinkbassin Geusselt juli2017

Bergbezinkbassin bij Geusselt

De eerste werkzaamheden aan het bergbezinkbassin voor Geusselt zijn afgerond. De damwandplanken zijn inmiddels ingetrild. De bouwkuipwanden verstevigen we vervolgens met ankers: stalen kabels die door de damwand worden geboord en in de grond buiten de bouwkuip met een soort betonblok (een groutlichaam) worden vastgezet. Zo zorgen we ervoor dat de wanden niet kunnen inklappen door de druk van de grond buiten de bouwkuip. Tegelijkertijd zijn we met het uitgraven van de bouwkuip begonnen. Dit zal ongeveer tot half juli duren.

Noorderbrugtracé

Van A2 Maastricht naar Noorderbrugtracé

In Maastricht wordt fors aan de weg getimmerd voor een betere bereikbaarheid van stad en regio. Waar A2 Maastricht de doorstroming voor noord-zuid verkeer verbetert, doet het nieuwe Noorderbrugtracé hetzelfde voor oost-westverkeer. Door de ingebruikname van de viaducten bij kruispunt Viaductweg/ Meerssenerweg en de gewijzigde verkeerssituatie bij het kruispunt bij de brandweerkazerne – knooppunt Oost - krijgen weggebruikers al een voorproefje van de eindsituatie. Maar we zijn er nog niet: zo is de Noorderbrug van maandag 7 tot maandag 21 augustus afgesloten voor alle verkeer. De op- en afritten van en naar Boschpoort en stadscentrum worden opnieuw opgebouwd en gaan pas in de zomer van 2018 open. Ook A2 Maastricht werkt nog volop door aan de afbouw van het totale verkeerssysteem, met als volgende grote hinderklus de herinrichting van de rijbanen tussen het Spoorviaduct bij de Mosa en Terblijterweg.

Bistrot On Top_terras
 

Foyer van Maastricht-Oost

Even een kopje koffiedrinken met buurtbewoners. Een broodje halen tijdens de lunchpauze. Of straks met een gevulde picknickmand het Stadspark Maastricht-Oost in. Het kan allemaal bij Bistrot On Top. Sinds Pinksteren is het op de hoek van het Oranjeplein en de Scharnerweg goed toeven ‘boven op de tunnels’. “Deze zaak is niet van ons alleen.” vertelt gastvrouw Eugenie Verhey. “Samen met de gasten zorgen we voor een prettige sfeer in het gloednieuwe park.”

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.