Mijn Groene Loper

Maastricht, 6 juli 2017

» Actualisatie stedenbouwkundig plan Groene Loper

» Restauratie Gemeenteflat

» Nieuwbouw Albert Heijn

» Operatie mantelbuizen gereed

Naast de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht zal het in Maastricht-Oost niemand ontgaan zijn dat we óók stevig doorwerken aan de inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein. Met al die bouwactiviteiten in de buurt krijgen wij ook steeds meer vragen van mensen over de inrichting van het gebied. Vragen over de nieuwbouw van de winkels aan de Scharnerweg en over de restauratie van de Gemeenteflat leggen we voor aan Albert Heijn en Mulleners vastgoed. Deze week een stand van zaken over het nieuwe centrum voor Maastricht-Oost.

 

Actualisatie stedenbouwkundig plan
Groene Loper

Acht jaar geleden is het plan de Groene Loper gekozen voor de realisatie van het project A2 Maastricht. Het stedenbouwkundig plan uit 2009 voor nieuwbouw langs de Groene Loper wordt momenteel geactualiseerd. Een vastgoedteam van Avenue2/Ballast Nedam Development, Projectbureau A2 Maastricht, gemeente Maastricht en vooral West8 Urban Design & Landscape Architecture werken uit wat het beste past bij Maastricht-Oost anno 2017. Dit geactualiseerd stedenbouwkundig masterplan zal in de tweede helft van dit jaar worden voorgelegd aan de Welstandscommissie en uiteindelijk worden vastgesteld door de gemeenteraad. Tijdens dat traject zal Avenue2/Ballast Nedam Development een aantal voorlichtingsactiviteiten organiseren. Wij houden u op de hoogte.

 
 

Restauratie Gemeenteflat

De Gemeenteflat is het eerste vastgoedproject van Avenue2/Ballast Nedam langs de Groene Loper dat in uitvoering is gegaan. De uitvoering is in handen van LAUDY Bouw & Ontwikkeling en is een ontwikkeling van Mulleners Vastgoed. Fred Humblé is architect voor de restauratie. Het werk aan de Gemeenteflat vordert gestaag. De buitenkant van het na-oorlogse monument wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. De gevels worden gerestaureerd en krijgen hun oorspronkelijke kleur weer terug. Streven is om de restauratie van de buitenkant af te ronden in augustus 2017. Aansluitend zullen de werkzaamheden plaatsvinden aan het interieur van de appartementen.

 
 

Nieuwbouw Albert Heijn

Albert Heijn zet op 26 juli ’s avonds om 18.00 uur de deuren voor de nieuwe winkels voor de supermarkt, Etos en Gall&Gall open. Maar er moet daarna nog veel gebeuren. Kort na de opening start de sloop van de oude winkels. Daarna wordt de nieuwe parkeerplaats gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt, is de parkeerplaats nog voor de feestdagen aan het einde van het jaar helemaal klaar.

 
Operatie mantelbuizen - mattie jeukens

Operatie mantelbuizen gereed

80 centimeter lager liggen de mantelbuizen bij de Lourdeskerk, bovenop het tunneldak. In de vier mantelbuizen zijn vóór aanvang van de tunnelbouw kabels en leidingen uit het noordelijke deel van het A2 Maastricht plangebied samengebracht. In eerste instantie kregen de stalen buizen een plek ten noorden van de Voltastraat, in de zomer van 2013 werden ze verlegd naar de zuidkant. Zo kon het graaf- en tunnelwerk voor A2 Maastricht ongehinderd doorgaan. Vorige week woensdag – 28 juni – kregen de mantelbuizen hun definitieve plek: bovenop het tunneldak. Voor de gelegenheid hadden we een heel exclusieve fotograaf: pastoor Mattie Jeukens stond op de eerste rang!

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.