Beste ondernemer
De Hasseltse economie doet het goed. Dit is duidelijk te merken aan het aantal Hasseltse vacatures die op een jaar tijd bijna verdubbeld zijn. Heeft uw bedrijf nog openstaande vacatures, dan is de Jobdate, een innovatieve jobbeurs georganiseerd door JCI Limburg misschien wel iets voor u. Daarnaast vindt u in deze nieuwsbrief o.m. informatie over de groepsaankoop groene energie die Stad Hasselt organiseert, waarvoor ook de Hasseltse bedrijven kunnen inschrijven. Goed voor uw energiefactuur en het milieu!  
 
The Jobdate van JCI doorbreekt klassieke sollicitatie  
Met ‘The Jobdate’ organiseert JCI een innovatief jobevent voor de Limburgse arbeidsmarkt. Stad Hasselt is partner van dit nieuwe initiatief. De doelstelling tijdens de Jobdate is om bedrijven met jobs in de aanbieding direct in contact te brengen met werkzoekenden. Zowel werkgevers als werkzoekenden ‘pitchen’ via een digitaal datingplatform. Heeft u zelf ook vacatures? Inschrijven kan nog steeds!
Lees meer
 
Groepsaankoop groene energie
Stad Hasselt wil haar CO2-uitstoot tegen 2020 verminderen met 20 procent. Om dat doel te bereiken, organiseert de stad een groepsaankoop van Belgische groene energie, ook voor bedrijven. Wil je besparen op je energiefactuur én tegelijk een steentje bijdragen aan het klimaat, schrijf je dan gratis en vrijblijvend in of kom naar de ontbijtinfosessie van 7 oktober.
Lees meer
 
Ondernemingsgroep Hasselt nodigt u uit bij CityDepot op 27 oktober
Noteer alvast 27 oktober in uw agenda, want dan bezoekt Ondernemingsgroep Hasselt CityDepot. CityDepot is gestart als een innovatief vervoersconcept om de problematiek van stedelijke distributie in een stadscentrum aan te pakken. Stad Hasselt was betrokken bij de prille opstart van dit succesvolle bedrijf en zo de eerste stad waar deze efficiënte en duurzame oplossing voor de distributie van goederen mogelijk werd.
Lees meer
 
Sportieve werknemers: Doe mee aan dwars door Hasselt
Zondag 9 oktober 2016 staat de 34ste editie van HBVL Dwars door Hasselt op het programma. Een ideale teambuilding waarmee u uw bedrijf in de kijker kan zetten. En wie weet wordt uw bedrijf bekroond tot "het snelste bedrijf van Limburg"!
Lees meer
 
Heb jij een job voor een scholier tijdens Zuiddag?
Zuiddag is een initiatief waarbij scholieren van het 4de, 5de en 6de middelbaar onderwijs een dag werken voor het goede doel. Ook jouw onderneming kan op 20 oktober scholieren een job-voor-een-dag aanbieden.
Lees meer
 
71 Hasseltse bedrijven in 'Top 500 van Limburg'
VKW-Limburg heeft op 16 september de 31ste editie gepresenteerd van het boek 'Top 500 van Limburg', waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in Limburg zijn opgenomen. Globaal kan er gesproken worden van een gunstig 2015. De omzet en de tewerkstelling zijn toegenomen. Hasselt telt 71 ondernemingen in de top 500. Deze Hasseltse bedrijven stellen 14.898 mensen te werk, een stijging van 857 ten opzichte van 2014.
Lees meer
 
Sunday Shopday op 2 oktober
Zondag 02/10 organiseren we ‘Sunday Shopday’. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud: straatartiesten en -muzikanten, een fashionwalk op het Molenpoortplein en op de Botermarkt en ook in de winkels en horecazaken word je verwend…
Lees meer
 
Aantal Hasseltse vacatures quasi verdubbeld
Het aantrekken van de Limburgse en Hasseltse economie vertaalt zich in een stijging van het aantal Hasseltse vacatures en een daling van de Hasseltse werkloosheidsgraad en het aantal Hasseltse werkzoekenden. In de periode september 2015 - augustus 2016 ontving de VDAB 5.726 Hasseltse vacatures: dit is bijna een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Lees meer
 
Meer nieuws van en over ondernemend Hasselt
- Frank Zwerts nieuwe directeur van Locate in Limburg
- Ucare, Tobasco en ServiceNet bundelen de krachten
- Corda INCubator stelt wagens ter beschikking voor starters
www.ondernemeninhasselt.be
Stad Hasselt - Dienst economie
011 23 93 40 - economie@hasselt.be