Maastricht, 20 april 2018

A2 Maastricht: we werk(t)en er samen aan

En dat was soms zwoegen, dan weer genieten, af en toe spannend en vooral met een resultaat om trots op te zijn. Deze keer staat het voortgangsbericht in het teken van het geschiedenisboek 'Het A2 Maastricht model'. Mèt een aantal voorproefjes van de vele verhalen die verteld worden. Leest u mee? Want ook de omgeving zoals de omwonenden en de weggebruikers hebben meegedaan en doen nog steeds mee bij de enorme veranderingen in Maastricht-Oost.

Het komt allemaal aan bod in het geschiedenisboek. Schrijver John Cüsters laat een groot aantal betrokkenen aan het woord over hun bijdragen aan en beleving van A2 Maastricht, van bouwvakkers tot bestuurders en bouwputwatchers. Zij vertellen wat A2 Maastricht ‘anders dan anders’ maakt.

Lees verder

'De buurten vooraf betrekken voorkomt gedoe achteraf'

Het project A2 Maastricht heeft gevolgen voor de acht omringende buurten. Om hen te betrekken bij de aanpak werd in 2004 het A2-Buurtenplatform opgericht. Zo kon de informatieverstrekking aan en het overleg met de afzonderlijke buurtenplatforms op één centrale plek worden georganiseerd. Ad Lutters werkte er als onafhankelijk voorzitter aan dat de buurten op één lijn kwamen en bleven. Samen met leden van het eerste uur Bennie van Est en Math Depuits kijkt hij terug op de bereikte resultaten.

'Ik heb hier de tijd van mijn leven gehad'

Drieënenhalf jaar liepen in de omgeving van de A2 Maastricht voortdurend drie A2-Stewards rond. Ze het waren het aanspreekpunt voor omwonenden en bezoekers. De stewards kregen hun baan via de A2-school, die werkzoekenden en leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk hielp. Peter Mommers, Huub Giesbertz en Jean-Pierre Menten, alle drie Maastrichtenaren, kijken samen terug op hun werk als A2-Steward.

'Het werk werd nooit vervelend of saai'

Overal tussendoor breien en alles aan elkaar vast lijmen. Zo noemt projectleider Ralf Blom het werk van het team Grond- Weg- en Waterbouw (GWW) bij A2 Maastricht. Het team begon als eerste in het project en blijft als laatste over. Het verwerkte in de ruim zeven jaar tussen start en finish zo'n 120 miljoen kilo asfalt, waarvan grofweg de helft voor tijdelijke wegen en kruispunten. Daarnaast kwamen nog tal van andere werkzaamheden langs. Deze diversiteit en de lange duur van het project maakten van A2 Maastricht volgens de GWW-ers Ralf Blom, Mart Dominikus en Jan van Thoor een 'eenmalig en geweldig project'.

Belangstelling?

‘Het A2 Maastricht model’ is sinds 29 maart 2018 verkrijgbaar tegen een bijdrage in de productiekosten van € 29,95.

Kortingsbon
U kunt via onze website een kortingsbon uitprinten en inleveren bij een boekhandel bij u in de buurt. U krijgt dan 5 euro korting bij aankoop van het boek. Het is helaas niet mogelijk het boek online met korting te bestellen.

Kortingsbon met actiecode is goed voor één exemplaar. Het boek is via alle boekhandels in Nederland verkrijgbaar. Boekhandel Dominicanen (Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht) heeft het boek in voorraad.

De voorbereidingen van Avenue2/Ballast Nedam Development voor de eerste nieuwe huizen kunt u volgen via www.wonenaandegroeneloper.nl

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.