Maastricht, 11 oktober 2018


» Kijkt u mee? Filmpje: van barrière naar ....Groene Loper voor een nieuw stuk stad.

» Poetsbeurt voor Lourderskerk

» Groene Loper genomineerd voor Tunnelling Awards 2018

» Reageer voor 21 oktober op ontwerp-ambitienota 'Over het Spoor'

 

Kijkt u mee? Filmpje: van barrière naar ....Groene Loper voor een nieuw stuk stad.

Wat verandert Maastricht-Oost in rap tempo! Van gigantische bouwput naar ingebruikname van tunnel en openbaargebied. Van grijs naar groen. Van kris kras oversteken tussen de werkzaamheden door naar genieten van het nieuwe flaneergebied. We hebben van de metamorfose een filmpje gemaakt: Van barrière naar …. Groene Loper voor een nieuw stuk stad. Kijkt u mee?

 
 

Poetsbeurt voor Lourderskerk

Nog voordat de werkzaamheden aan de A2 begonnen, had pastoor Mattie Jeukens van de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk al afgesproken dat - zodra de Groene Loper af was - de kerk professioneel werd schoon gemaakt. Inmiddels zijn alle met stof en roet behangen spinnenwebben verwijderd. “Zelfs bovenop de biechtstoel is schoongemaakt.”

 
 

Groene Loper genomineerd voor Tunnelling Awards 2018

De jury van de 'New Civil Engineer Tunnelling Awards 2018' heeft de nominaties bekend gemaakt. Het plan De Groene Loper voor de realisatie van A2 Maastricht is voor vier categorieën genomineerd. 

Awards
De International Tunnelling Awards zijn in het leven geroepen als erkenning voor bijzondere prestaties op het gebied van het complexe vakgebied ondergronds bouwen. De International Tunnelling Awards is een initiatief van vakbladen New Civil Engineer en Ground Engineering en wordt ondersteund door de International Tunnelling and Underground Space Association.

De bekendmaking van de winnaars is op 6 december aanstaande in Londen.

Wij houden u op de hoogte!

 
 

Reageer voor 21 oktober op ontwerp-ambitienota 'Over het Spoor'

U kunt tot en met 21 oktober a.s. reageren op de ontwerp-ambitienota ‘Over het Spoor’. De nota is het resultaat van constructief overleg tussen en de inzet van NS, ProRail, Provincie Limburg, Projectbureau A2, Maastricht Bereikbaar en Gemeente Maastricht. Deze partijen werken ook samen in de Regiegroep Stad en Spoor, die wordt ondersteund door een projectteam en een expertteam van onafhankelijke denkers.

Reageren?
U kunt per e-mail reageren op de ontwerp-ambitienota en/of de onderliggende concept-documenten. Mail uw reactie naar: stadenspoor@maastricht.nl.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.