Maastricht, 24 februari 2017


» Samenwerking mens en techniek

» Voortgang bij Europaplein

» Tijdelijke bewoning flats President Rooseveltlaan

» A2-Buren: de ‘Roed-Geel-Greune Luiper’

Samenwerking mens en techniek

Ruim twee maanden praktijkervaring hebben ze nu: de tunneloperators – oftewel de ‘Toppers’ - die in de verkeerscentrale in Helmond dag en nacht de vier buizen van de Koning Willem-Alexandertunnel in ’t oog houden. Door uitgebreide trainingen vóór ingebruikname van de tunnel zijn de tunneloperators vertrouwd met de techniek en verloopt de bediening soepel. De ruim vijftig verschillende tunneltechnische systemen functioneren goed en ‘kinderziektes’ zijn achterwege gebleven. Daar mogen we best een keer trots op zijn: sturen op kwaliteit en zorgvuldigheid vóór ingebruikname van de tunnel heeft zich geloond!

Ombouw Europaplein

Voortgang bij Europaplein

De ombouw van Europaplein is inmiddels sinds een paar weken volop aan de gang en binnen het werkterrein wordt hard doorgewerkt. Het oude viaduct wordt stukje bij beetje gesloopt en het grondwerk gaat in hoog tempo verder. De nieuwe rijbanen krijgen intussen al duidelijk vorm. Benieuwd hoe de werkzaamheden vorderen? Bekijk dan de fotoboeken op onze website.

Kabel- en leidingwerk
Nog deze week zijn Enexis en firma BAM - in opdracht van bouwer Avenue2 - met kabel- en leidingwerk begonnen bij knooppunt Europaplein. De werkzaamheden vinden plaats binnen het werkterrein en overlast voor omwonenden wordt dan ook niet verwacht. Het kabel- en leidingwerk bij Europaplein is het begin van de aanleg van een ongeveer twaalf kilometer lang nieuw tracé voor openbare verlichting, parkeerautomaten en laadpalen langs heel de Groene Loper. 

Ombouw Europaplein Ombouw Europaplein

Tijdelijke bewoning flats rondom President Rooseveltlaan

Op 18 januari 2017 heeft de rechtbank Limburg de onteigening uitgesproken van de percelen behorend bij de blokken 1, het resterende deel van 4 en 5 aan de Professor Cobbenhagenstraat en President Rooseveltlaan (west).

Zoals bekend moet een aantal flats aan de Pr. Rooseveltlaan en Prof. Cobbenhagenstraat worden gesloopt om zo plaats te maken voor de uitvoering van het plan De Groene Loper. De zogeheten blokken 2, 3 en een deel van blok 4 zijn al gesloopt om de bouw van de tunnel en ruimte voor de tijdelijke N2 mogelijk te maken. De blokken 1, het resterende deel van de blokken 4, 5 en 8 zijn benodigd voor de bovengrondse herinrichting.

Mijn Groene Loper
De roed-geel-greune luipermedaille
 

A2-Buren: de ‘Roed-Geel-Greune Luiper’

Is het groen van de Groene Loper wel kleurig genoeg? Niet volgens de nieuwe Markies Kenneth d’n Ierste van carnavalsvereniging ‘de Drommedarisse’.
Na zijn proclamatie op zaterdag 28 januari decoreerde hij tal van buurtbewoners en leden van Maastrichtse carnavalsverenigingen met een medaille waarop een Rood-Geel-Groene Loper pronkt.

Sinds 1969 zijn de Drommedarisse de carnavalsvereniging van de buurten Wiekerveld en Wittevrouwenveld. Bewoners van beide buurten zijn blij dat ze over een tijdje alleen nog maar de Groene Loper hoeven over te steken om af en toe weer eens echt te buurten. Maar zijn ze ook blij met dat kleurtje groen? De buurten staan immers bekend als de meest kleurrijke buurten van Maastricht. Daar hoort eigenlijk ook een kleurrijk lopertje bij, zeker met carnaval!

Carnaval bij A2 Maastricht
Ook team Communicatie A2 Maastricht viert carnaval! Volgende week is het Informatiecentrum A2 Maastricht daarom op dinsdag 28 februari gesloten. Ons eerstvolgende voortgangsbericht verschijnt in de week van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart. Met vragen, meldingen en/of klachten kunt u in de tussentijd terecht bij de Servicelijn Maastricht Oost. Houd er rekening mee dat beantwoording langer op zich kan laten wachten.

Veer winse ederein hiel väöl plezeer de koumende daog! Goejt uuch dedoor!

 
Medailleregen in de bouwkeet Medailleregen in de bouwkeet
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.