Maastricht, 16 maart 2017
 
» Afronding ombouw Europaplein

» Nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer na ombouw Europaplein

» Fietsroutes na afronding ombouw Europaplein

» 9 april is nog niet gegarandeerd!

» 9 april: fietsen waar vroeger auto’s reden

Er wordt stevig doorgewerkt bij knooppunt Europaplein!

Afronding ombouw Europaplein

Sinds eind januari is de ombouw van knooppunt Europaplein in volle gang. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden in het weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april af en nemen we de Koning Willem Alexandertunnel volledig in gebruik. Lokaal verkeer vanuit het noorden kan dan via de N2-tunnelbuizen in alle rijrichtingen doorgaan. Verkeer vanaf de John F. Kennedysingel kan rechtstreeks doorgaan naar de N2-tunnelbuis richting noorden. De President Rooseveltlaan – de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein - is dan niet meer nodig en wordt definitief afgesloten voor noord-zuid verkeer (en vice versa).

Nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer na ombouw Europaplein

Na ombouw van knooppunt Europaplein is de John F. Kennedysingel aangesloten op de bovenste, N2-tunnelbuizen en zijn alle rijroutes via de Koning Willem-Alexandertunnel beschikbaar. Dat betekent dat lokaal verkeer opnieuw rekening moet houden met nieuwe rijroutes. We zetten ze hieronder alvast kort op een rij:

Vanuit het noorden:
Verkeer vanuit Eindhoven (A2) / Heerlen (A79), Viaductweg én Terblijterweg kan vanaf ingebruikname via de N2-tunnelbuis richting zuiden via afrit 54 doorgaan naar Maastricht-Centrum-Zuid en Cadier en Keer. Wilt u naar Maastricht-Zuid of Luik? Dan rijdt u rechtdoor naar de A2.

Vanuit het zuiden:
Verkeer vanaf de John F. Kennedysingel kan via de bovenste (N2) tunnelbuis doorgaan naar Maastricht-Centrum Noord of Berg en Terblijt. Wilt u naar Eindhoven of Heerlen? Dan rijdt u rechtdoor naar de A2.

Rijroutes op kaart
We hebben de nieuwe lokale rijroutes na afronding van de ombouw van Europaplein voor u ingetekend.  Klik op de afbeeldingen hieronder voor de nieuwe rijroutes bij Europaplein en/of Geusselt. Of ga naar www.a2maastricht.nl/ombouweuropaplein voor meer informatie over de nieuwe rijroutes.

Klik hier voor een grotere afbeelding van de nieuwe lokale rijroutes bij Europaplein Klik hier voor een grotere afbeelding van de nieuwe lokale rijroutes bij Europaplein
Fietsroutes Europaplein na afronding ombouw

Fietsroutes na afronding ombouw Europaplein

Sinds 2011 gaat alle (brom)fietsverkeer richting Cadier en Keer en Centrum Zuid door via een tijdelijke fietsroute aan de noordzijde van de John F. Kennedysingel. Zondag 9 april komt daar verandering in en maken (brom)fietsers richting Heer/Cadier en Keer weer gebruik van het fietspad aan de zuidzijde van de Kennedysingel. (Brom)fietsers richting Céramique en/of Centrum Zuid blijven vooralsnog doorgaan via de huidige, tijdelijke fietsroute. Klik op de afbeelding hiernaast om een kaartje met fietsroutes te downloaden.

9 april is nog niet gegarandeerd!

Plannen is voortdurend passen en meten. De datum van 9 april is onderhevig aan weersomstandigheden. We hebben net een paar zeer natte weken achter de rug. En in het weekend worden ook weer flinke buien
verwacht. Daardoor zou het weekend van 9 april kunnen verschuiven. We houden u op de hoogte!

Mijn Groene Loper
Foto: jaarboek Maastricht 1959
 

9 april: fietsen waar vroeger auto’s reden

De voormalige, tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein (President Rooseveltlaan) is binnenkort verdwenen. Dat is opnieuw een bijzonder moment voor A2 Maastricht. Na bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. En bij het Europaplein wordt de Sibematunnel voor fietsers in gebruik genomen. Daarom organiseren we na afronding van de ombouw van Europaplein een fietstocht vanaf het tijdelijk Green043 Bike Park aan de Noormannensingel tegenover het St. Maartencollege richting Sibematunnel en weer terug naar het bikepark.

Foto: Jaarboek Maastricht 1959

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.