Maastricht, 30 maart 2017
 
» Ombouw kruispunt Scharnerweg van 17 april tot eind juli

» Plannen van werkzaamheden

» Aangepaste ingebruikname Europaplein

» Zondag 9 april: fietsen waar vroeger auto's reden

Rotonde Scharnerweg

Ombouw kruispunt Scharnerweg van 17 april tot eind juli

Vanaf zondag 9 april sluiten we de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein af voor noord-zuid verkeer (en omgekeerd). De inrichting van de bovengrondse Groene Loper start al snel daarna. Kruispunt Scharnerweg/N2 bouwen we om tot een rotonde. 

Scharnerweg dicht tussen Wyck en Scharn
Om de rotonde te realiseren, is de Scharnerweg vanaf maandag 17 april tot eind juli afgesloten voor autoverkeer tussen Wyck en Scharn. Autoverkeer leiden we om via de John F. Kennedysingel. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan langs het werkterrein. Bussen rijden een aangepaste route: waar nodig worden tijdelijke haltes ingericht. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen, winkels en bedrijven in de omgeving van kruispunt Scharnerweg voortdurend bereikbaar, waar nodig - en afhankelijk van de voortgang – via een omleidingsroute. 

Kruispunt Scharnerweg wordt een rotonde

Plannen van werkzaamheden

A2 Maastricht/Noorderbrug/gemeente Maastricht/OBC Laudy-Strukton

De aanleg van de rotonde Scharnerweg gebeurt door Avenue2. Tegelijkertijd gaan ook andere werkzaamheden mee in de afsluiting: voor de nieuwbouw van Albert Heijn (Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton), de renovatie van de gemeenteflat (Laudy Bouw)en voor de herinrichting van het wegdeel tussen de Scharnerweg en Scharnertunnel (gemeente Maastricht). Door alle werkzaamheden samen uit te voeren in 1 langdurige afsluiting, blijft de hinder beperkt tot 1 periode en is de Scharnerweg eind juli weer open voor verkeer. Dat is belangrijk, omdat vóór de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus alle oost-west verbindingen in Maastricht zo optimaal mogelijk bereikbaar moeten zijn. Kijk voor meer informatie over de ombouw van rotonde Scharnerweg op www.a2maastricht.nl/scharnerweg. Wilt u meer weten over het project Noorderbrugtracé? Kijk dan op www.noorderbrug-maastricht.nl. 

Afrit 54 vanuit Luik naar Cadier en Keer opent eind april

Aangepaste ingebruikname Europaplein

Plannen is passen en meten, dat blijkt ook weer bij de ombouw van knooppunt Europaplein. Door de vele regen in de voorbije weken heeft een deel van de nieuwe wegfunderingen méér tijd nodig om tot rust te komen. Dat geldt vooral voor afrit 54 vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer. De afrit nemen we vanaf woensdag 26 april in gebruik, zodat het vele regenwater weg kan sijpelen.

Nieuwe rijroutes lokaal verkeer
Zondag 9 april nemen we de rijroutes van en naar de tunnelbuizen en John F. Kennedysingel in gebruik. Lokaal verkeer vanuit het noorden kan dan via de N2-tunnelbuizen in alle rijrichtingen doorgaan. De voormalige tijdelijke N2 is dan niet meer nodig en wordt afgesloten voor noord-zuid verkeer (en andersom). Kijk voor meer informatie op www.a2maastricht.nl/rijroutes.

Meten = weten
Niet alleen afrit 54 heeft te lijden gehad van de vele regen: dat geldt ook de overige wegfunderingen, met name de oprit naar de A2 richting Luik. Vóórdat we de nieuwe rijbanen in gebruik nemen, meten we de draagkracht van de funderingen. Voldoet een fundering nog niet? Dan geven we de rijbaan een paar weken extra tijd om tot rust te komen. 

Mijn Groene Loper
 

Zondag 9 april: fietsen waar vroeger auto's reden

De voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein (President Rooseveltlaan) is binnenkort verdwenen. Dat is opnieuw een bijzonder moment voor A2 Maastricht. Na bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. En bij het Europaplein wordt de Sibematunnel voor fietsers in gebruik genomen. 

Daarom organiseren we op zondag 9 april een heel dagprogramma van 10.00 tot 17.00 uur waarin fietsen centraal staat: biken en bmx-en, een verkeersoefencircuit voor de kids en een fietstocht voor iedereen.

De fietstocht over de tijdelijke en N2 –daar waar vroeger auto’s reden- start rond 15.00 uur vanaf het tijdelijk Green043 Bike Park aan de Noormannensingel tegenover het Sint Maartenscollege richting Sibematunnel en weer terug naar het Bike Park. We vinden het fijn als u zich aanmeldt via: www.a2maastricht.nl/fietstocht9april.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.