Maastricht, 4 april 2017


» Komend weekend: avond- en nachtwerk

» Nieuwe fietsroutes Europaplein vanaf 9 april

» Gelijkvloers oversteken voor langzaam verkeer

» Nieuwe bewegwijzering in en om Maastricht

» Zondag 9 april: fietsen waar vroeger auto's reden

Komend weekend: avond- en nachtwerk

Sinds eind januari is de ombouw van knooppunt Europaplein in volle gang. Komend weekend - van vrijdag 7 tot zondag 9 april - ronden we ombouw af. Verkeer moet tijdens de avonden en nachten rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Vanaf zondag 9 april kan lokaal verkeer via de N2-tunnelbuizen in alle rijrichtingen doorgaan, óók van en naar de John F. Kennedysingel. De voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein is dan niet meer nodig en wordt definitief afgesloten voor noord-zuid verkeer (en vice versa). Wilt u weten hoe u straks van A naar B rijdt? Bekijk dan de nieuwe rijroutes vanaf zondag 9 april op www.a2maastricht.nl/rijroutes.

Nieuwe fietsroutes Europaplein vanaf 9 april

Sinds 2011 gaat alle (brom)fietsverkeer richting Cadier en Keer en Centrum Zuid door via een tijdelijke fietsroute aan de noordzijde van de John F. Kennedysingel. Zondag 9 april komt daar verandering in en maken (brom)fietsers richting Heer/Cadier en Keer weer gebruik van het fietspad aan de zuidzijde van de Kennedysingel. (Brom)fietsers richting Céramique en/of Centrum Zuid blijven vooralsnog doorgaan via een tijdelijke fietsroute.

Gelijkvloers oversteken voor langzaam verkeer

Sinds 2011 steken voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) via de tijdelijke Heerderwegbrug over tussen Wyckerpoort-Zuid en Scharn en omgekeerd. Met name voor senioren en mindervaliden is de oversteek via de trappen niet ideaal. Daar komt vanaf zondag 9 april een einde aan, want dan nemen we een tijdelijke gelijkvloerse oversteek voor voetgangers en (brom)fietsers in gebruik. De tijdelijke oversteek bevindt zich tussen Heerderweg en Adelbert van Scharnlaan en beidt voldoende ruimte voor langzaam verkeer in twee richtingen. De Heerderwegbrug is dan niet meer nodig en wordt binnenkort verwijderd.

Nieuwe bewegwijzering in en om Maastricht

Met de ingebruikname van knooppunt Europaplein ontstaat een nieuwe verkeerssituatie voor lokaal verkeer. Met borden op en langs de weg leidt Rijkswaterstaat weggebruikers naar de juiste rijbaan. Wilt u vanaf zondag 9 april vanuit het noorden naar de John F. Kennedysingel en verder richting Cadier en Keer of Maastricht-Centrum Zuid? Volg dan de borden 'MAASTRICHT-CENTRUM ZUID'.

Kijk voor meer informatie over bestaande én nieuwe rijroutes op de pagina hiernaast. Of ga naar www.a2maastricht.nl/rijroutes.

 

Zondag 9 april: fietsen waar vroeger auto's reden

De voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein (President Rooseveltlaan) is binnenkort verdwenen. Dat is opnieuw een bijzonder moment voor A2 Maastricht. Na bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. En bij het Europaplein wordt de Sibematunnel voor fietsers in gebruik genomen.

Fietsen over de tijdelijke N2
Daarom organiseren we op zondag 9 april een heel dagprogramma van 10.00 tot 17.00 uur waarin fietsen centraal staat: biken en bmx-en, een verkeersoefencircuit voor de kids en een fietstocht voor iedereen. Komt u ook?

Aanmelden voor de fietstocht over de tijdelijke N2 kan via: www.a2maastricht.nl/fietstocht9april.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.