Maastricht, 11 april 2017


» Afscheid van laatste tijdelijke bruggen

» Nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer

» Afrit 54 open vanaf dinsdag 25 april

» Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel: 12 en 13 april 2017

» En Weg is de Snelweg!

We nemen afscheid van de Maartensbrug en Heerderwegbrug

Afscheid van laatste tijdelijke bruggen

Van de oorspronkelijke zes tijdelijke bruggen zijn er nog maar twee over: de Heerderwegbrug en Maartensbrug. Beide bruggen zijn tijdens de bouw van de tunnel aangelegd om ervoor te zorgen dat voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) veilig en wel van oost naar west - en andersom - konden oversteken. Nu de Koning Willem-Alexandertunnel in gebruik is genomen en de tijdelijke bovengrondse N2 is afgesloten voor noord-zuidverkeer (en andersom), kunnen we de tijdelijke bruggen verwijderen. De Maartensbrug is inmiddels al afgesloten en verdwijnt naar verwachting nog deze week. De Heerderwegbrug hijsen we donderdag 20 en vrijdag 21 april uit.

Waar staan de nieuwe benamingen op de borden voor?

Nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer

Eind januari is de ombouw van knooppunt Europaplein begonnen. Sinds zondag 9 april zijn alle rijroutes van de Koning Willem Alexandertunnel in gebruik. Lokaal verkeer vanuit het noorden kan via de N2-tunnelbuizen in alle rijrichtingen doorgaan. De President Rooseveltlaan – de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein - is niet meer nodig en definitief afgesloten voor noord-zuid verkeer (en vice versa).

Let goed op de borden en zet uw navigatie uit!
Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Op de verkeersborden staat ook nieuwe benamingen. Bekijk hier ons filmpje zodat u weet waar ze voor staan. 

We werken door!
De afbouw totale verkeerssyteem voor A2 Maastricht is nog niet afgerond. Tot in de zomer van 2017 werken we volop door aan het nieuwe verkeerssysteem. Verkeer moet rekening blijven houden met hinder, vooral tijdens de spitstijden.

Nieuwe rijroutes rondom Europaplein Nieuwe rijroutes rondom Europaplein
Afrit 54 opent dinsdag 25 april

Afrit 54 open vanaf dinsdag 25 april

Plannen is passen en meten, dat blijkt ook weer bij de ombouw van knooppunt Europaplein. Door de vele regen in de voorbije weken heeft een deel van de nieuwe wegfunderingen méér tijd nodig om tot rust te komen. Dat geldt vooral voor afrit 54 vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer. De afrit nemen we vanaf dinsdag 25 april in gebruik, zodat het vele regenwater weg kan sijpelen.

Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel: 12 en 13 april 2017

De tunnel is deze week twee nachten gedeeltelijk dicht voor onderhoud;

- Van woensdag 12 april 22.00 uur tot donderdag 13 april 06.00
   uur: afsluiting van de onderste tunnelbuizen (A2).
- Van donderdag 13 april 22.00 uur tot vrijdag 14 april 06.00 uur:
   afsluiting van de bovenste tunnelbuizen (N2).

Lokale omleidingsroutes staan op de informatieborden langs de weg. Verkeershinder is naar verwachting beperkt.

Mijn Groene Loper
 

En Weg is de Snelweg!

De voormalige, tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein (President Rooseveltlaan) is sinds zondag 9 april afgesloten voor noord-zuid verkeer (en andersom). Een bijzonder moment voor A2 Maastricht en voor de buurtbewoners. Na bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. Met de komst van de Koning Willem-Alexandertunnel is de voormalige tijdelijke N2 overbodig geworden. Voor omwonenden betekent dit een einde aan het lawaai van langsrazend verkeer.

Veel bewoners langs de tijdelijke N2 werden zondagochtend wakker van twee ‘ongewone’ gewaarwordingen: stilte én het fluiten van vogeltjes. Menigeen kwam dan ook in alle vroegte een wandelingetje maken - met of zonder hond - om te genieten van dit bijzondere moment. In de loop van de dag namen fietsers, wandelaars en rolschaatsers bezit van de tijdelijke N2. Want alleen op zondag 9 april kon dat! Ook werd het Sibematunneltje voor fietsers aan het Europaplein in gegebruikgenomen. Sinds maandag 10 april is de tijdelijke N2 afgesloten met hekken: vanaf nu is de oude snelweg een bouwweg voor de aanleg van de Groene Loper.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.