Maastricht, 13 april 2017


» Reminder: kruispunt Scharnerweg afgesloten van dinsdag 18 april tot eind juli

» Afbouw verkeerssysteem voor A2 Maastricht

» Aan de slag met de Groene Loper

» Start restauratie Gemeenteflat

Ombouw kruispunt Scharnerweg

Reminder: kruispunt Scharnerweg afgesloten van dinsdag 18 april tot eind juli

Nu de tijdelijke bovengrondse N2 is afgesloten voor noord-zuid verkeer 9en andersom) gaan we verder met de realisatie van de bovengrondse Groene Loper. Kruispunt Scharnerweg/N2 is als één van de eerste locaties aan de beurt en bouwen we om tot een rotonde. Vanaf dinsdag 18 april tot eind juli is de Scharnerweg afgesloten voor autoverkeer tussen Wyck (Wilhelminasingel) en Scharn (Hunnenweg). Autoverkeer leiden we om via de John F. Kennedysingel. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan langs het werkterrein. Bussen rijden een aangepaste route: waar nodig worden tijdelijke haltes ingericht. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen, winkels en bedrijven in de omgeving van kruispunt Scharnerweg voortdurend bereikbaar, waar nodig - en afhankelijk van de voortgang – via een omleidingsroute. 

Plannen van werkzaamheden
De aanleg van de rotonde gebeurt door Avenue2. Tegelijkertijd gaan ook andere werkzaamheden mee in de afsluiting: voor de nieuwbouw van Albert Heijn (Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton), de renovatie van de Gemeenteflat (Laudy Bouw) en voor de herinrichting van het wegdeel tussen de Scharnerweg en Scharnertunnel (gemeente Maastricht). Door alle werkzaamheden samen uit te voeren in 1 langdurige afsluiting, blijft de hinder beperkt tot 1 periode en is de Scharnerweg eind juli weer open voor verkeer. Dat is belangrijk, omdat vóór de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus alle oost-west verbindingen in Maastricht zo optimaal mogelijk bereikbaar moeten zijn.

De komende maanden werken we volop door aan de afbouw van het verkeerssysteem

Afbouw verkeerssysteem voor A2 Maastricht

Sinds zondag 9 april is knooppunt Europaplein zo goed als volledig in gebruik. Daarmee zijn we weer in stap verder gekomen in de afbouw van het totale verkeerssyteem voor A2 Maastricht. We zijn er echter nog niet: tot in de zomer van 2017 gaan we volop door met de afbouw. Verkeer moet rekening blijven houden met hinder, vooral tijdens de spitsuren.

Focus rondom Geusselt
Voor de afbouw van het totale verkeerssysteem ligt de focus de komende maanden rondom Geusselt. Bij het kruispunt realiseren we afrit 53, een nieuwe vrije rechtsaffer voor verkeer vanuit het noorden richting Noorderbrug. Via het nog aan te sluiten viaduct Noorderpoort-Noord kan verkeer vanaf de zomer in één keer - zonder stoplichten - doorrijden naar het kruispunt bij de brandweerkazerne en verder naar het stadscentrum. Het viaduct Noorderpoort-Zuid sluit via een nieuwe rijbaan achter Dienstengebouw Noord aan op de dive-under Terblijterweg. Via deze verbinding rijdt verkeer vanuit Maastricht-Centrum Noord omstreeks eind augustus in één keer door naar de A2 (Eindhoven) en/of A79 (Heerlen). 

Meer informatie?
Kijk voor een overzicht van werkzaamheden rondom Geusselt op www.a2maastricht.nl/afbouw, of klik op de afbeelding hiernaast voor een grotere versie.

De tijdelijke N2 wordt alvast grotendeels gesloopt

Aan de slag met de Groene Loper

Zondag 9 april konden omwonenden en belangstellenden voor één keer over de tijdelijke N2 wandelen, skeeleren, fietsen en meer. Daarna gingen de bouwhekken op slot. De voormalige snelweg is vanaf nu een bouwweg. Kijken kan achter de bouwhekken. Let op uw eigen veiligheid.

Grote delen van het wegdek zijn intussen al weggefreesd en waar mogelijk én nodig worden (geluids)muren afgebroken en de tijdelijke bruggen worden met en met afgebroken. Ook in de omliggende straten ligt het werk niet stil. Bijvoorbeeld in de Kolonel Millerstraat waar de weg een stukje opschuift richting Viaductweg. De aanleg van de Groene Loper gaat door tot eind 2017/begin 2018. Omwonenden én verkeer moeten voortdurend rekening houden met hinder!

Mijn Groene Loper
 

Start restauratie Gemeenteflat

Het eerste deel van de Gemeenteflat staat inmiddels in de steigers. Met en met beginnen de werkzaamheden. Vooral de buitenkant van het na-oorlogse monument wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo komen er nieuwe kozijnen aan de zijde van de Groene Loper en de kopse kanten. De ingang wordt naar de voorkant verlegd aan de Groene Loper. Twee appartementen op de begane grond worden samengevoegd voor een horecagelegenheid. Streven is om de restauratie van de buitenkant af te ronden voor de bouwvakantie in augustus.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.