Maastricht, 20 april 2017


» Let op! Oude N2 = werkterrein

» Ingebruikname afrit 54 Europaplein 

» Ombouw kruispunt Scharnerweg begonnen

» Uithijsen Heerderwegbrug

» Komt u ook? 20 mei Dag van de Bouw: bovengrondse Groene Loper

Let op! Oude N2 = werkterrein

In deze periode zijn er zijn veel bouwactiviteiten op de oude N2; de ombouw van kruispunt Scharnerweg/voormalige N2, de restauratie van de Gemeenteflat en de nieuwbouw van Albert Heijn. Wilt u te voet of met de fiets de voormalige N2 oversteken? Houdt dan rekening met bouwverkeer en de omleidingen van de Arriva stadsbussen. 

Afrit 54 nemen we dinsdag 25 april in gebruik

Ingebruikname afrit 54 Europaplein 

Zondag 9 april hebben we knooppunt Europaplein grotendeels in gebruik genomen. Grotendeels, want één rijrichting is nog niet beschikbaar: afrit 54, voor verkeer vanuit Luik richting stadscentrum en/of Cadier en Keer. De wegfundering van afrit 54 hebben we méér tijd gegeven om tot rust te komen na de zware regenbuien tijdens de opbouw. Naar verwachting zit de extra rusttijd er dinsdag 25 april op en gaat afrit 54 open voor verkeer. 

Nog niet klaar
De inrichting van knooppunt Europaplein is na ingebruikname van afrit 54 nog niet afgerond. Dat gebeurt pas in het najaar, als we de bovengrondse Groene Loper via een nieuw aan te leggen weg naast Dienstengebouw Zuid – het Winterbed – aansluiten op de Kennedysingel. Zodra het Winterbed in gebruik wordt genomen verdwijnt de oprit naar Luik vanaf de Sint Gerardusweg. De bestaande oprit is dan niet meer nodig: via het Winterbed kan lokaal verkeer in alle rijrichtingen doorgaan.

Kruispunt Scharnerweg is afgesloten voor autoverkeer tot eind juli

Ombouw kruispunt Scharnerweg begonnen

Driemaal is scheepsrecht: sinds dinsdagmiddag 18 april is kruispunt Scharnerweg afgesloten. Dat is de derde keer sinds de aanvang van de werkzaamheden voor A2 Maastricht. In 2013 sloten we het kruispunt voor de eerste keer af. De toenmalige afsluiting was nodig voor het plaatsen van een tijdelijke gelijkvloerse verkeersbrug. Via de tijdelijke brug kon alle verkeer bovengronds doorgaan, terwijl ondergronds de tunnelbouw verder ging. De tweede afsluiting van kruispunt Scharnerweg volgde in augustus 2014. Toen moest verkeer plaats maken voor de afwerking van moot 50, de tunnelmoot ónder kruispunt Scharnerweg. Deze keer sluiten we kruispunt Scharnerweg voor de laatste keer langdurig af voor werkzaamheden van A2 Maastricht. Tot eind juli blijft de Scharnerweg afgesloten. Dan ligt er geen kruispunt meer, maar een heuse rotonde die naadloos aansluit op de bovengrondse Groene Loper.

De Maartensbrug is vervangen door een tijdelijke gelijkvloerse oversteek

Uithijsen Heerderwegbrug

Zes jaar lang hebben ze het straatbeeld in Maastricht-Oost mede bepaald: de tijdelijke bruggen die nodig waren om de bouwkuip van de Koning Willem-Alexandertunnel letterlijk te overbruggen. Vorige week namen we al afscheid van de Maartensbrug, deze week verdwijnt ook de allerlaatste tijdelijke: de Heerderwegbrug. Donderdag 20 en vrijdag 21 hijst firma Retrobridge de tijdelijke brug uit om deze weer af te voeren naar het opslagdepot. Voor voetgangers en (brom)fietsers zijn intussen nieuwe - tijdelijke - gelijkvloerse oversteken ingericht.

Mijn Groene Loper
 

Komt u ook? 20 mei Dag van de Bouw: bovengrondse Groene Loper

De spectaculaire bouwput voor de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland is verdwenen. Het merendeel van het verkeer rijdt ondergronds. Maar … bovengronds is er nog van alles te doen!

Hoe komt het openbaar gebied van de Groene loper tussen Geusselt en Europaplein uit te zien? Wat zijn de routes voor voetgangers, fietsers en voor auto’s? Hoe lang is de Scharnerweg afgesloten? Hoe komt de nieuwe rotonde uit te zien? Wat staat, wanneer op de planning? Wanneer is het klaar? Op welke locaties langs de Groene Loper komen nieuwe huizen? Hoe ver is de nieuwbouw voor Albert Heijn, Etos en Gall&Gall? Wanneer gaan de nieuwe winkels open? Hoe ziet de restauratie van de Gemeenteflat straks uit?

Op zaterdag 20 mei kunt u vanaf 11.00 uur terecht bij Caracola in de voormalige Theresia-school aan de President Rooseveltlaan. Van daaruit vertrekken wandelingen naar Albert Heijn en de Gemeenteflat. U komt toch ook? Kijk op: www.mijngroeneloper.nl en let op onze digitale voortgangsberichten. 

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.