Maastricht, 10 februari 2017


» Europaplein: van sloop naar opbouw

» De laatste grote hijsklus

» Reünie op kleine schaal

» Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel: 15 en 16 februari 2017

Asfalt frezen bij Europaplein

Europaplein: van sloop naar opbouw

De voormalige, tijdelijke N2 is sinds dinsdagochtend 31 januari ter hoogte van knooppunt Europaplein volledig afgesloten. De sloop van het wegdek is meteen begonnen en de komende weken staat er vooral grondwerk in de planning. Laag voor laag bouwen we de funderingen voor de nieuwe wegaansluitingen op. Tussentijds worden de lagen met trilwalsen verdicht zodat een stevige, compacte ondergrond ontstaat. De benodigde grond halen we grotendeels uit de diverse depots die zich sinds lange tijd rondom Europaplein bevinden. Zo beperken we het aantal kilometers dat vrachtverkeer moet afleggen. Aan- en afvoer vindt plaats via de omliggende wegen. Lokaal verkeer én omwonenden moeten dan ook rekening houden met extra vrachtverkeer.

De laatste grote hijsklus voor A2 Maastricht

De laatste grote hijsklus

Inmiddels is de laatst overgebleven autobrug bij de John F. Kennedysingel verwijderd. De 48 meter lange en 120 ton zware liggers zijn op donderdag 2 februari met twee 300 tons zware telekranen uitgehesen en afgevoerd naar het opslagdepot van leverancier Retro Bridge in Beringe. Bovenop de John F. Kennedysingel zijn de wegenbouwers meteen aan de slag gegaan met de sloop van het wegdek. Na ombouw ligt hier een heus kruispunt voor verkeer van en naar de bovenste tunnelbuizen, Centrum Maastricht, Cadier en Keer en President Rooseveltlaan.

Sebastiaan was jarenlang betrokken bij de bouw van de tunnel

Reünie op kleine schaal

In 2012 kwam Sebastiaan Grasmaijer naar Maastricht om namens bouwer Avenue2 mee te werken aan de bouw van de tunnel in Maastricht. Zijn allereerste klus was het plaatsen van de tijdelijke autobruggen bij de John F. Kennedysingel. Drieëneenhalf half jaar werkte hij in Maastricht, waarbij hij een schat aan ervaring opdeed. “ik heb zóveel geleerd bij A2 Maastricht! Dat ging van bouwkuipen naar ontgravingen, grote betonstorten en tijdelijke bruggen. Dat was een fantastische tijd in een mooie stad!”, vertelt Sebastiaan.

Sinds anderhalf jaar is Sebastiaan in dienst bij firma Retro Bridge, de leverancier van de autobruggen bij de Kennedysingel. Voor Sebastiaan was het verwijderen van de laatste autobrug dan ook wel een heel speciale klus: “Mooi toch, dat het inhijsen van de bruggen mijn allereerste grote klus voor Avenue2 was? En nu ben ik er wéér bij, alleen deze keer in opdracht van Retro Bridge.” Sebastiaan komt dit jaar nog één keer naar Maastricht om de Heerderwegbrug te verwijderen. “Dan wil ik nog wel een keer een lekker stukje Limburgse vlaai hebben. Die mis ik intussen wel!”

Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel: 15 en 16 februari 2017

Voor goed functionerende en veilige tunnels voert Rijkswaterstaat reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan alle tunnels. Ook aan de Koning Willem-Alexandertunnel. Op deze manier blijven de tunnels schoon, werken alle voorzieningen en kan de tunnelbeheerder Rijkswaterstaat regelmatig controleren hoe alle technische systemen functioneren. Indien nodig worden er updates van de systemen doorgevoerd. In de nachten van 15 en 16 februari 2017 vindt voor de tweede keer onderhoud plaats aan de tunnel.

Onderhoud in twee nachten
Rijkswaterstaat voert het onderhoud uit in de nachtelijke uren om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken. Het onderhoud is gepland op de volgende momenten:

•Van woensdag 15 febuari 22.00 uur tot donderdag 16 februari 06.00 uur:
afsluiting van de onderste tunnelbuizen (A2).
•Van donderdag 16 februari 22.00 uur tot vrijdag 17 februari 06.00 uur:
afsluiting van de bovenste tunnelbuizen (N2).

Onderhoud per tunnelniveau
Door de dubbellaagse tunnel kan het onderhoud per niveau worden uitgevoerd. Op het moment dat gewerkt wordt in de onderste tunnelbuizen, zal het verkeer via de bovenste tunnelbuizen worden geleid. Wordt er gewerkt aan de bovenste tunnelbuizen, dan kan het verkeer in de onderste buizen rijden. Voor verkeer met bestemming (binnen)stad Maastricht gelden gedurende het onderhoudswerk wel enkele omleidingen. De omleidingsroutes worden aangegeven op de informatieborden langs de weg. De verkeershinder is naar verwachting beperkt.

Mijn Groene Loper
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.