Maastricht, 31 januari 2017


» Bewegwijzering in en om Maastricht

» Ombouw Europaplein van start

» Uithijsen laatste autobrug Kennedysingel

» A2-Buren: betoverende lichtbloemen bovenop de tunnel

Van Maastricht-noord tot en met Maastricht-Zuid

Bewegwijzering in en om Maastricht

Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel is een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Borden op en langs de weg leiden weggebruikers naar de juiste rijbaan. De meeste benamingen op de borden zijn sinds jaar en dag vertrouwd, zoals bijvoorbeeld Heerlen, Eindhoven, Berg en Terblijt en Hasselt. Maar er staan ook nieuwe benamingen op de borden, zoals Maastricht-Centrum Noord en Maastricht Zuid. Voor veel weggebruikers is dat wennen. Want waar staan deze eigenlijk voor? Klik dan op de afbeelding hiernaast voor een overzicht van de bestemmingen. Of ga naar www.a2maastricht.nl voor meer informatie over de nieuwe bewegwijzering.

Lokaal verkeer gaat tijdens de ombouw van Europaplein door via een tijdelijke rotonde

Ombouw Europaplein van start

Sinds maandagavond 30 januari is de ombouw van knooppunt Europaplein volop van start gegaan. De komende weken staan vooral in het teken van sloop- en grondwerk. Het asfalt van afrit 54 en op de John F. Kennedysingel wordt weggefreesd, waarna stapsgewijs de opbouw van de wegfunderingen voor de nieuwe wegaansluitingen kan beginnen. Daar komt méér grondwerk dan anders bij kijken. Voor het aansluiten van de fly-over op de op- en afritten van de Kennedysingel moeten immers hele vrachten grond worden verzet. Het aantal grondtransporten zal echter meevallen: de meeste grond ligt al sinds lange tijd opgeslagen in depots rondom Europaplein, wachtend op hergebruik in de directe omgeving. 

Donderdag 2 februari nemen we afscheid van de laatste autobrug

Uithijsen laatste autobrug Kennedysingel

Bijna vijf jaar geleden – medio maart 2012 – verlegden we de Kennedysingel om ruimte vrij te maken voor de aanleg van de bouwkuip voor de A2-tunnel. Verkeer op de John F. Kennedysingel kon doorgaan via vier tijdelijke autobruggen. Van de vier autobruggen is er nu nog maar eentje over: de eerste drie bruggen werden al in september 2013 overbodig en moesten plaats maken voor de bouw van Dienstengebouw Zuid. Nu knooppunt Europaplein wordt omgebouwd is ‘t tijd geworden om ook de laatste autobrug te verwijderen. Donderdagochtend 2 februari is het zover: vanaf 08.00 uur hijst firma Retro Bridge de liggers één voor één uit.

Mijn Groene Loper
 

A2-Buren: betoverende lichtbloemen bovenop de tunnel

Is het u ook al opgevallen? Bij de Maartensbrug aan de President Rooseveltlaan (tijdelijke N2) groeien steeds meer lichtbloemen. Een prachtige voorbode voor alle werkzaamheden komend jaar aan de Groene Loper.

Onbegrensd Verlicht Maastricht is de titel van een project dat in opdracht van het Buurtnetwerk Wittevrouwenveld Actief en Buurtplatform Wyckerpoort door Jens Hardy en Esther Janssen samen met de bewoners uit deze buurten wordt uitgevoerd.

Kijkt u voor meer informatie en mooie beelden op de Facebookpagina: Onbegrensd Verlicht Maastricht.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.