Maastricht, 24 april 2017


» Ingebruikname afrit 54 Europaplein uitgesteld

» Opgelet: overstekend bouw- en busverkeer!

» A2 Maastricht wint VIO-Prijs

» Komt u ook? 20 mei 2017 Dag van de Bouw:Bovengrondse Groene Loper

Afrit 54 blijft langer afgesloten voor lokaal verkeer vanuit het zuiden

Ingebruikname afrit 54 Europaplein uitgesteld

Plannen is passen en meten, dat blijkt telkens weer tijdens de realisatie van A2 Maastricht. Vorige week meldden wij nog dat afrit 54 bij Europaplein – voor verkeer vanuit Luik richting John F. Kennedysingel – vanaf dinsdag 25 april open gaat voor verkeer. Nu moeten we hierop terug komen: onderzoek heeft uitgewezen dat de ondergrond nog onvoldoende tot rust is gekomen. De ingebruikname van afrit 54 Europaplein wordt daarom uitgesteld.

Extra veiligheidsmaatregelen

Van het uitstel maken we intussen gebruik om extra maatregelen te nemen voor de veiligheid van weggebruikers. Ter hoogte van de aansluiting A2/afrit 54 plaatsen we een zogenaamde RIMOB, oftewel een Rimpelbuisobstakelbeveiliger. Een RIMOB functioneert als het ware als een kreukelzone en vangt een groot deel van de klap op bij aanrijdingen aan de kopse kant. Vóór ingebruikname van afrit 54 Europaplein installeren we de RIMOB. 

Let op: een nieuwe datum voor de ingebruikname van afrit 54 Europaplein is nog niet bekend. Via onze website, voortgangsberichten, 1Maastricht én twitter houden we u op de hoogte!

Let op voor overstekend bouw- en busverkeer!

Opgelet: overstekend bouw- en busverkeer!

Weggebruikers zal het niet ontgaan zijn. Sinds maandag 10 april jl. is de voormalige N2 definitief afgesloten voor noord-zuid verkeer. Bovengronds werken we volop door aan de aanleg van de Groene Loper. Intussen blijft het mogelijk de voormalige N2 over te steken van oost naar west en omgekeerd. Oversteken bevinden zich - van noord naar zuid - bij de Schepen Rosenstraat-Professor Quixstraat, de Voltastraat-Cobbenhagenstraat, de Frankenstraat-parkeerterrein ANBW-flat, de Scharnerweg en bij de Nassaulaan.

Sinds de afsluiting van de voormalige N2 voor noord-zuid verkeer (en andersom) zijn de verkeerslichten uit bij de verschillende oost-west oversteken. Er is immers géén kruisend verkeer meer. Toch blijft het opletten geblazen met oversteken. Want de voormalige N2 is niet alleen een bouwterrein waar veel bouwverkeer gebruik van maakt, ook bussen rijden van oost naar west en omgekeerd over de voormalige N2. Let daarom goed op: er kan bouw- en busverkeer van links én rechts komen.

Meer weten over de aanleg van de Groene Loper? Kijkt u op www. a2maastricht.nl/groeneloper.

A2 Maastricht wint VIO-Prijs

Ruim 6,5 jaar hebben ze samengewerkt aan de beste verkeerskundige oplossingen voor A2 Maastricht. Vorige week mochten Mark de Vries en Zoran Kenjic de VIO-prijs ‘Infra-ontwerp van het jaar’ in ontvangst nemen. Mark de Vries is technisch manager bij Strukton; een van de bedrijven achter het consortium Avenue2 dat de Groene Loper voor A2 Maastricht heeft ontworpen en gerealiseerd. Zoran Kenjic is adviseur Wegen en Verkeersveiligheid bij het projectbureau A2 Maastricht waarin ondermeer de opdrachtgevers Rijkswaterstaat en gemeente Maastricht samenwerken. De Vereniging Infra Ontwerp (VIO) biedt de wegontwerpers de gelegenheid hun vakkennis te delen.

De VIO-prijs wordt jaarlijks uitgereikt, met als doel buitengewone infra-ontwerpprojecten een podium te geven. De inzendingen worden beoordeeld op: veiligheid, leefbaarheid, duurzaamheid, kosten-baten, ontwerpproces, innovatie, originaliteit, complexiteit en lifecycle. Met een betere bereikbaarheid van Maastricht en doorstroming op de A2, bevordering verkeersveiligheid en leefbaarheid in de omliggende buurten en nieuwe kansen voor de A2-buurten door stedelijke vernieuwing en opheffing van barrières, behaalde A2 Maastricht de hoogste score.
Andere voor de prijs genomineerden waren: project ‘fietsbrug N31 over het kanaal Gent-Oostende in Brugge van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)’, een vlotte en veilige missing link voor fietsers, brug over het kanaal Gent Oost Ende. En de ‘Renovatie Velsertunnel van RWS’ met creatieve oplossingen en drastische tijdelijke aanpassing van het wegennet IJmuiden met beperkte hinder voor de omgeving en behoud van bereikbaarheid.

Mijn Groene Loper
 

Komt u ook? 20 mei 2017 Dag van de Bouw:
Bovengrondse Groene Loper

De spectaculaire bouwput voor de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland is verdwenen. Het merendeel van het verkeer rijdt ondergronds. Maar … bovengronds is er nog van alles te doen!

Hoe komt het openbaar gebied van de Groene loper tussen Geusselt en Europaplein uit te zien? Wat zijn de routes voor voetgangers, fietsers en voor auto’s? Hoe lang is de Scharnerweg afgesloten? Hoe komt de nieuwe rotonde uit te zien? Wat staat, wanneer op de planning? Wanneer is het klaar? Op welke locaties langs de Groene Loper komen nieuwe huizen? Hoe ver is de nieuwbouw voor Albert Heijn, Etos en Gall&Gall? Wanneer gaan de nieuwe winkels open? Hoe ziet de restauratie van de Gemeenteflat straks uit?

Op zaterdag 20 mei kunt u vanaf 11.00 uur terecht bij Caracola in de voormalige Theresia-school aan de President Rooseveltlaan. Van daaruit vertrekken wandelingen naar Albert Heijn en de Gemeenteflat. U komt toch ook? Kijk op: www.mijngroeneloper.nl en let op onze digitale voortgangsberichten.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.