Maastricht, 4 mei 2017
 
» Nieuwe fietsroutes rondom de Viaductweg

» Zoek de verschillen: Geusselt

» Actualisatie nieuwbouw Groene Loper

Fietsroute Viaductweg vanaf 13 mei 2017

Nieuwe fietsroutes rondom de Viaductweg

Vanaf zaterdag 13 mei veranderen de (brom)fietsroutes rondom de Viaductweg. Dan nemen we het zuidelijke, dubbelzijdige fietspad langs de Viaductweg - tussen Meerssenerweg en Franciscus Romanusweg - opnieuw in gebruik. Het noordelijke fietspad, tussen Meerssenerweg en Willem-Alexanderweg, vervalt en wordt definitief afgesloten voor de inrichting van knooppunt Oost (project Noorderbrugtracé).

Ingebruikname fietspad zuidzijde
Het dubbelzijdige fietspad tussen Meerssenerweg en Franciscus Romanusweg werd in augustus 2014 afgesloten om plaats te maken voor de bouw van viaduct 'Noorderpoort-Zuid'. Op verzoek van het project Noorderbrugtracé nemen we het fietspad opnieuw in gebruik vanaf zaterdag 13 mei. Tussen Franciscus Romanusweg en het spoorviaduct bij de Mosa wordt het dubbelzijdige fietspad de komende weken ingericht door de wegenbouwers van het project Noorderbrugtracé. Tussen spoorviaduct en Kolonel Johnsontunnel zijn de wegenbouwers van A2 Maastricht aan het werk. 

Fietsroutes rondom knooppunt Oost
Sinds september wordt voor het project Noorderbrugtracé het huidige kruispunt bij de brandweerkazerne omgebouwd tot een nieuw knooppunt: knooppunt Oost. Vanaf zaterdag 13 mei gaat de ombouw een volgende fase in en gaan (brom)fietsers grotendeels door via de definitieve routes. In de loop van de zomer is de ombouw van knooppunt Oost gereed. Meer weten over de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé? Ga dan naar www.noorderbrug-maastricht.nl. 

Zoek de verschillen: Geusselt

Afgelopen april maakte fotograaf Aron Nijs een reeks nieuwe luchtfoto’s voor ons. Dat leverde een mooi beeld op van de stand van zaken én de grote hoeveelheid werk dat nog moet worden verzet voor A2 Maastricht. Toch kijken we deze keer niet vooruit, maar blikken we juist eens terug. Uit de archieven van A2 Maastricht hebben we een luchtfoto uit juli 2012 opgesnord. Destijds lag naast kruispunt Geusselt nog een omvangrijke bouwkuip en was de bouw van de viaducten bij de Meerssenerweg/Viaductweg nog niet eens begonnen. Ter hoogte van de Burgemeester Bauduinstraat stond de Geusseltkeet, samen met de grote groene opslagloods. En de tijdelijke N2? Die bevond zich nog op de oorspronkelijke plek, parallel aan de President Rooseveltlaan. Niet lang daarna moesten de rijbanen in westelijke richting opschuiven om plaats te maken voor de tunnelbouwkuip. Om dat mogelijk te maken was het nodig een deel van de flats langs de President Rooseveltlaan te slopen. Anno 2017 is het uitzicht vanuit de lucht heel anders. Bekijk oude én nieuwe luchtfoto’s op www.a2maastricht.nl/vanuitdelucht.

Geusselt in 2012 - foto: Peter Wijnands Geusselt in 2012 - foto: Peter Wijnands
Mijn Groene Loper
 

Actualisatie nieuwbouw Groene Loper

Het plan uit 2009 voor de nieuwbouw langs de Groene Loper wordt geactualiseerd. Tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei 2017 krijgt u alvast een kijkje in de keuken. Een vastgoedteam van Avenue2/Ballast Nedam, Projectbureau A2 Maastricht, gemeente Maastricht en vooral West 8 Urban Design & Landscape Architecture, onder leiding van Edzo Bindels, bestuderen wat het beste past bij Maastricht-Oost anno 2017.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.