Maastricht, 11 mei 2017
 
» Zoek de verschillen: Europaplein 2012-2017

» Reminder: nieuwe fietsroutes rondom de Viaductweg vanaf 13 mei 2017

» Nachtwerk tussen Kruisdonk en oprit 1 Bunde

» Regulier onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel

» Nieuw torentje op de Gemeenteflat

Zoek de verschillen: Europaplein 2012-2017

Afgelopen april maakte fotograaf Aron Nijs een reeks nieuwe luchtfoto’s voor ons. Dat leverde niet alleen een goed beeld op van de huidige stand van zaken, maar ook van de grote hoeveelheid werk die nog moet worden verzet voor A2 Maastricht. Toch kijken we deze keer eens niet vooruit, maar blikken we juist nog eens terug. Vorige week was Geusselt aan de beurt, deze keer richten we de blik naar het zuiden: Europaplein.

Europaplein was de plek van de ‘eerste keren’: hier begon de feitelijke bouw van de Koning Willem-Alexandertunnel. Het eerste graafwerk startte bij Europaplein op 29 februari 2012. Een paar weken later – op 27 maart 2012 – konden we de verzamelde pers al voor de eerste keer meenemen naar de bouwkuip van Europaplein. Een maand later werd de eerste betonnen werkvloer gestort. Het allereerste dak volgde in september van dat jaar. En het was bij Europaplein dat we voor de eerste én enige keer een blik konden werpen op de dwarsdoorsnede van de dubbellaagse tunnel. Met andere woorden: Europaplein heeft een speciaal plekje in de geschiedenis van ‘onze’ tunnelbouw. Anno 2017 ligt er een heus kunstwerk aan nieuwe rijbanen, die bijna allemaal in gebruik zijn. Bekijk meer oude én nieuwe luchtfoto’s op www.a2maastricht.nl/vanuitdelucht.

Europaplein in 2012 Europaplein in 2012
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Reminder: nieuwe fietsroutes rondom de Viaductweg vanaf 13 mei 2017

Vanaf zaterdag 13 mei veranderen de (brom)fietsroutes rondom de Viaductweg. Dan nemen we het zuidelijke, dubbelzijdige fietspad langs de Viaductweg - tussen Meerssenerweg en Franciscus Romanusweg - opnieuw in gebruik. Het noordelijke fietspad - tussen Meerssenerweg en Willem-Alexanderweg - valt onder het project Noorderbrugtracé en wordt definitief afgesloten. Klik op de afbeelding hiernaast voor een grotere versie van de gewijzigde fietsroute.

Nachtwerk op de A79

Nachtwerk tussen Kruisdonk en oprit 1 Bunde

In de avond en nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 mei voeren we asfaltreparaties uit op de A79 tussen knooppunt Kruisdonk en oprit 1 Bunde. Verkeer richting Heerlen/Aken wordt van 20.00 tot 06.00 uur via informatieborden langs de weg omgeleid.

Regulier onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel

In de nachten van 17 en 18 mei aanstaande vindt regulier onderhoud aan de tunnel plaats dat tussen 22.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends wordt uitgevoerd.

Mijn Groene Loper
 

Nieuw torentje op de Gemeenteflat

Woensdag 10 mei werd in de ochtenduren een nieuw torentje op de Gemeenteflat geplaatst. Het nieuwe torentje is ongeveer 3 bij 3 meter en ook 3 meter hoog. Het is een lichte staalconstructie met een geïsoleerde dakbedekking en dubbele beglazing.

Vooral de buitenkant van de Gemeenteflat wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo komen er nieuwe kozijnen aan de zijde van de Groene Loper en aan de kopse kanten. De huidige ingang wordt naar de voorkant verlegd aan de Groene Loper. Op de kopse kant aan de Scharnerweg, worden twee appartementen op de begane grond samengevoegd voor een horecagelegenheid. Streven is om de restauratie van de Gemeenteflat af te ronden voor de bouwvakantie in augustus.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.