Maastricht, 9 mei 2017
 
» Aanleg bovengrondse Groene Loper in volle gang

» Tussen Wielerbaan en Geusselt

» Van Geusselt naar Scharnerweg

» Van Scharnerweg naar Kennedysingel

» 20 mei Dag van de Bouw 2017: bovengrondse Groene Loper. U komt toch ook?

Aanleg bovengrondse Groene Loper in volle gang

Nu van de ombouw van knooppunt Europaplein grotendeels klaar is, is de tijdelijke N2 afgesloten voor noord-zuid-verkeer (en andersom). Lokaal noord-zuid verkeer (en andersom) gaat sinds begin april ondergronds door via de bovenste N2-tunnelbuizen. Sindsdien is de aanleg van de bovengrondse Groene Loper in volle gang.

Lees verder

 

Tussen Wielerbaan en Geusselt

De tijdelijke rijbanen – direct grenzend aan de Nazarethflats - zijn gesloopt en kabel- en leidingwerk is in volle gang. De wegenbouwers van A2 Maastricht bouwen hier afrit 53 op, parallel aan de huidige rijbanen richting kruispunt Geusselt. Via afrit 53 kan verkeer vanuit het noorden naar verwachting vanaf begin juni zonder verkeerslichten doorgaan naar het viaduct Noorderpoort-Noord en verder richting knooppunt Oost en/of Maastricht-Centrum Noord. Zodra afrit 53 klaar is gaan we verder met de opbouw van een groene helling langs de A2. De helling doet straks dienst als geluidsmuur en beschermt tegelijkertijd de privacy van bewoners op de lager gelegen verdiepingen.

 
 

Van Geusselt naar Scharnerweg

Kolonel Millerstraat
De aanleg van de Groene Loper tussen Geusselt en Scharnerweg is op maandag 10 april begonnen bij de Kolonel Millerstraat. De Kolonel Millerstraat schuift een eindje op richting Viaductweg en sluit straks aan op de rijbaan voor bestemmingsverkeer richting Kennedysingel, parallel aan de Groene Loper. Ter hoogte van de Kolonel Millerstraat is de opbouw van het nieuwe fietspad richting Kolonel Johnsontunnel in volle gang, net als de aanleg van een riool en fundering voor de nieuwe rijbaan voor bestemmingsverkeer.

Aansluiting voor dive-under Terblijterweg
In het najaar van 2016 namen we de dive-under bij de Terblijterweg tijdelijk in gebruik, nu gaan we deze definitief aansluiten. Vanaf viaduct Noorderpoort-Zuid rijdt verkeer straks via de dive-under vanuit Maastricht-Centrum Noord of knooppunt Oost regelrecht door richting A2 (Eindhoven) en/of A79 (Heerlen). De dive-under nemen we in de loop van de zomer in gebruik.

Geusseltheuvel
Ook ter hoogte van het Dienstengebouw Noord zijn we druk aan het werk: hier bouwen we de Geusseltheuvel op, tot een meter of vijf boven het huidige straatniveau. Bovenop de Geusseltheuvel leggen we wandelpaden aan, zodat voetgangers straks gemakkelijk en veilig kunnen oversteken tussen Wyckerpoort-Noord en Wittevrouwenveld. Bekijk een actuele plankaart op www.mijngroeneloper.nl.

Tussen Geusselt en Gemeenteflat
Aan de oostzijde tussen Geusselt en Gemeenteflat is het straatwerk voor de Groene Loper volop begonnen. Langs het hele tracé verschijnen nieuwe straatlantaarns, worden banden geplaatst en nieuwe trottoirs beklinkerd. De planning is steeds afhankelijk van de beschikbaarheid van werkterrein, machines, materieel én mensen. De nieuwe straatlantaarns werken overigens nog niet: de aansluitingen op het netwerk volgen in de loop van de komende maanden.

 
 

Van Scharnerweg naar Kennedysingel

Sinds 18 april bouwen we kruispunt Scharnerweg om tot een rotonde. Aan de oostzijde richten we de rijbanen opnieuw in zodat deze aansluiten op de rotonde. In opdracht van de gemeente Maastricht worden tegelijkertijd de westelijke rijbanen van de Scharnerweg - tussen het Oranjeplein en Koningsplein - opnieuw ingericht. Naar verwachting ronden we de ombouw van de Scharnerweg eind juli af.

Verkeer tijdens ombouw Scharnerweg
Voetgangers en (brom)fietsers leiden we tijdens de werkzaamheden om via een bypass langs het werkterrein. Busverkeer wordt - deels - omgeleid via de voormalige tijdelijke N2. Ter hoogte van Koningsplein-West zijn tijdelijke bushaltes ingericht Autoverkeer in oost-west richting (en vice versa) moet rekening houden met een omleiding via de John F. Kennedysingel.

Bereikbaarheid woningen en winkels
Woningen en winkels blijven voortdurend bereikbaar. Waar mogelijk leiden we voetgangers en (brom)fietsers om via de kortst mogelijke route: langs de werkterreinen. Automobilisten in oost-west richting (en omgekeerd) worden tijdens de ombouw van de Scharnerweg omgeleid via de John F. Kennedysingel.

 
 

20 mei Dag van de Bouw 2017:
bovengrondse Groene Loper. U komt toch ook?

De spectaculaire bouwput voor de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland is verdwenen. Het merendeel van het verkeer rijdt ondergronds.

Maar … bovengronds is er nog van alles te doen! Hoe komt het openbaar gebied van de Groene loper tussen Geusselt en Europaplein uit te zien? Wat zijn de routes voor voetgangers, fietsers en voor auto’s? Hoe lang is de Scharnerweg afgesloten? Hoe komt de nieuwe rotonde uit te zien? Wat staat, wanneer op de planning? Wanneer is het klaar? Op welke locaties langs de Groene Loper komen nieuwe huizen?
Hoe ver is de nieuwbouw voor Albert Heijn, Etos en Gall&Gall? Wanneer gaan de nieuwe winkels open? Hoe ziet de restauratie van de Gemeenteflat straks uit?

Op zaterdag 20 mei kunt u vanaf 11.00 uur terecht bij Caracola in de voormalige Theresia-school aan de President Rooseveltlaan. Van daaruit vertrekken wandelingen naar Albert Heijn en de Gemeenteflat.
U komt toch ook?

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.mijngroeneloper.nl
Volg ons op   facebook.com/mijngroeneloper   @MijnGroeneLoper

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.