Maastricht, 22 juni 2017


» Spreiding van transporten en inzet waterwagens. Toch blijft hinder onvermijdelijk!

» Trillen van damwandplanken bij Nassaulaan-West en Geusselstadion

» A2-Buren: zondag 25 juni Manus van Alles Festival. U komt toch ook?

Spreiding van transporten en inzet waterwagens. Toch blijft hinder onvermijdelijk!

We zijn druk bezig met afmaken van alle wegaansluitingen voor het totale verkeerssysteem A2 Maastricht. Afgelopen weekend zijn bijvoorbeeld de twee nieuwe viaducten aan de Viaductweg in gebruik genomen. En we zijn bezig met de inrichting van het openbaar gebied voor de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein. Het ‘even afmaken’ van A2 Maastricht is nog een hele klus. Iedereen kan dat zelf waarnemen.

Afgelopen weken is bijvoorbeeld grond gebracht van de depots tussen Wielerbaan en Severenstraat naar de te maken heuvel bij Geusselt. Deze piek in de grondwerkzaamheden voor de heuvel wordt deze week afgerond.

Maar de aanleg van de Groene Loper gaat verder! De vrachtauto’s zullen nog niet uit het staatbeeld verdwijnen. Omdat de oude N2 is afgesloten voor verkeer kunnen de vrachtauto’s de voormalige hoofdroute niet meer gebruiken. Die vrachtauto’s moeten nu door de wijk. Het enige dat we kunnen doen is de routes van de vrachtauto’s variëren zodat de overlast voor de straten wat verdeeld wordt. Ondertussen worden waterwagens ingezet, maar tijdens deze tropische temperaturen en de aanhoudende droogte is dat vechten tegen de bierkaai.

Dat vrachtauto’s door de wijk rijden is niet fijn. Helaas is hinder onvermijdelijk. 

Damwandplanken Nassaulaan-West zetten we opnieuw in bij Geusselt

Trillen van damwandplanken bij Nassaulaan-West en Geusselstadion

Komende weken zijn we op twee plekken bezig met het trillen van damwandplanken. Gisteren (woensdag 21 juni) zijn we begonnen met het uittrillen van de damwandplanken aan de westkant van de Nassaulaan – ter hoogte van de Praxis –. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden daar vandaag nog af.

De uitgetrilde damwandplanken voeren we af richting Geusselt. Daar worden de planken opnieuw ingezet voor de bouwkuip van het bergbezinkbassin dat we daar realiseren in het parkeerterrein voor het Geusseltstadion. Vanaf morgen (vrijdag 23 juni) trillen we de damwandplanken in de grond. We beginnen in de loop van de ochtend. Naar verwachting trillen we dinsdag 4 juli de laatste planken in. 

Mijn Groene Loper
 

A2-Buren: zondag 25 juni Manus van Alles Festival. U komt toch ook?

Het is druk in Maastricht-Oost met bouwactiviteiten voor de Groene Loper èn met feestactiviteiten. Want in het Wittevrouwenveld barst op zondag 25 juni 2017 het Manus van Alles festival weer los. 

Elk jaar trekt dit gratis festival ruim 10.000 bezoekers. Nationaal en euregionaal staat het festival bekend als een feest dat verbroedert met zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Iedereen kijkt er met plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. “Het festival doet recht aan de kwaliteiten die het Wittevrouwenveld rijk is”, zegt voorzitter van de organisatie, Roger Heuts. 

Naast drie podia met kleurrijke muziek en dans, presenteert Manus een culturele wereldmarkt met exotische hapjes, een festivalbraderie, een Nomadendorp, Cantina Latina en nog veel meer. En voor de kids is er natuurlijk weer het Jumbo Kidsfestival dat dit jaar zijn 5e editie beleeft.


80 Vrijwilligers heten u van harte welkom. U komt toch ook?

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.