Maastricht, 20 juli 2017


» Aan de slag op de Groene Loper - ook tijdens de Bouwvak

» Bomen langs de Groene loper hebben het zwaar in deze extreem droge periode

» Sloop oude gebouw en aanleg parkeerterrein Albert Heijn

» A2-Buren: EJC, van voorbijrazende auto’s naar werken aan het park

Aan de slag op de Groene Loper - ook tijdens de Bouwvak

De mannen van Team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) werken deze zomer volop door aan de inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein. 

Ook tijdens de bouwvak – van 31 juli t/m 18 augustus 2017 - gaan we verder met voorbereidingen voor het straatwerk van de toekomstige Groene Loper. Dan werken we tussen kruispunt Geusselt en rotonde Scharnerweg.

Bomen langs de Groene loper hebben het zwaar in deze extreem droge periode

Bij het planten van nieuwe bomen houden we altijd rekening met een bepaald (klein) percentage uitval. Bomenspecialisten spreken over inboet van bomen. Het uitvalpercentage is per bomensoort verschillend. Inboeten is het opnieuw aanplanten of herstellen van bomen waar de eerste aanplant niet succesvol was. Bomen worden met kluit verplaatst. De veel fijnere haarwortels moeten worden afgekapt. Juist de haarwortels zijn belangrijk voor de opname van water. Het herstel van de haarwortels is heel belangrijk voor een succesvolle aanplant. 

Afgelopen maanden ervaren we een extreem droge en hete periode. Er is wel extra water gegeven. Maar helaas verdampen de bomen via hun bladeren sneller het vocht, dan dat nieuw vocht via de wortels kan worden opgenomen. De hele stad ervaart dat. 

 

Sloop oude gebouw en aanleg parkeerterrein Albert Heijn

Op 26 juli om 18.00 uur openen de nieuwe Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg hun deuren. Maar daarna moet er nog veel gebeuren. Kort na de opening starten we met de sloop van het oude gebouw. Daar zijn we mee bezig tijdens de bouwvak. Na de bouwvak starten we met het aanleggen van het parkeerterrein.

 
 

A2-Buren: EJC, van voorbijrazende auto’s naar werken aan het park

Voor de ondertunneling staken Marjan Tillmans en Bianca Lemmens van het European Journalism Centre (EJC) de A2 zelden over. “Het nodigde niet echt uit. We gingen nooit met collega’s even naar buiten, een kopje koffiedrinken.” 

Nu het park langzaam vorm begint te krijgen, zitten ze in hun pand aan het Oranjeplein op de eerste rij: “We vinden het een ware aanwinst!” Weten wat het EJC doet en hoe ze de omgeving vanuit kantoor hebben zien veranderen? 

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.