Maastricht, 29 juni 2017
 
» 18 + 1 + 2. Telt u mee?

» We zijn er nog niet!

» Scharnerweg: aan de slag tussen rotonde en Hunnenweg

» Overlast door vrachtauto's en stof

» Van A2 Maastricht naar Noorderbrugtracé

» Verschillende aannemers aan de slag

» A2-Buren: terugkijken op een geslaagd Manus van Alles Festival

18 + 1 + 2. Telt u mee?

Tweeëntwintig kunstwerken zijn gerealiseerd voor het nieuwe verkeerssysteem van A2 Maastricht tussen Kruisdonk en het Europaplein. Afgelopen april is de Sibematunnel voor (brom)fietsers bij Europaplein in gebruik genomen. En onlangs de viaducten Noorderpoort-Noord en -Zuid. Via deze nieuwe verbindingen bij Geusselt kunnen automobilisten in één keer de stad in en uit rijden zonder stoplichten.

Alleen de Paardentunnel - tussen Dr. Schaepmanstraat en Geusselt – is nog afgesloten. Pas als de bovengrondse herinrichting tussen Geusselt en Wielerbaan is afgerond, gaat de Paardentunnel open voor voetgangers, (brom)fietsers én paard en wagen.

We zijn er nog niet!

Er wordt nog altijd hard gewerkt aan de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. Die werkzaamheden zullen we naar verwachting in de loop van dit jaar afronden.
 
Maar voor het zover is, moeten we de (gelijkvloerse) rijbanen tussen het Spoorviaduct bij de Mosa en de Terblijterweg bij Geusselt nog helemaal herinrichten. Dat is opnieuw een grote klus.

Aan de slag tussen rotonde en Hunnenweg

Scharnerweg: aan de slag tussen rotonde en Hunnenweg

De rotonde bij de Scharnerweg is zo goed als klaar. Nu gaan we aan de slag tussen de nieuwe rotonde en de Hunnenweg. Daar richten we de rijbanen opnieuw in zodat deze goed aansluiten op de nieuwe rotonde. We frezen van het asfalt van de oude rijbanen weg en bouwen vervolgens de nieuwe rijbanen op. Wilt u met uw (brom)fiets langs het werkterrein? Dat kan! Let dan wel goed op uw eigen veiligheid en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Overlast door vrachtauto's en stof

Voor de realisatie van de Groene Loper gebruiken we grond uit de opslagdepots rondom A2 Maastricht. Zo hebben we in de afgelopen weken grond vanaf de depots tussen Wielerbaan en Severenstraat afgevoerd richting Geusselt, voor de op te bouwen Geusseltheuvel.

De piek in het grondwerk voor de heuvel is inmiddels afgerond, maar de aanleg van de Groene Loper gaat verder! De vrachtauto’s zullen dan ook nog niet uit het staatbeeld verdwijnen.

Van A2 Maastricht naar Noorderbrugtracé

In Maastricht wordt fors aan de weg getimmerd voor een betere bereikbaarheid van stad en regio. Waar A2 Maastricht de doorstroming voor noord-zuid verkeer verbetert, doet het nieuwe Noorderbrugtracé hetzelfde voor oost-westverkeer.
 
Door de ingebruikname van de viaducten bij kruispunt Viaductweg/Meerssenerweg en de gewijzigde verkeerssituatie bij het kruispunt bij de brandweerkazerne – knooppunt Oost - krijgen weggebruikers al een voorproefje van de eindsituatie.

Verschillende aannemers aan de slag

Niet alles is A2 Maastricht. De #TransitieMaastrichtOost is in volle gang en niet alleen Avenue2 en haar onderaannemers zijn aan de slag. Bijvoorbeeld tussen Scharnertunnel en nieuwe rotonde Scharnerweg waar de rijbanen – in opdracht van de gemeente Maastricht - door firma Henssen opnieuw worden ingericht. Dat geldt ook voor de kop van de Frankenstraat en de President Rooseveltlaan.
 
Bij de Gemeenteflat is firma Laudy aan de slag, in opdracht van eigenaar Mulleners Vastgoed. Laudy is ook aan zet bij de nieuwbouw van Albert Heijn die nog deze zomer wordt opgeleverd. De komende maanden blijven voortdurend meerdere aannemers werken aan de realisatie van de Groene Loper.

Mijn Groene Loper
 

A2-Buren: terugkijken op een geslaagd Manus van Alles Festival

Het is druk in Maastricht-Oost met bouwactiviteiten voor de Groene Loper èn met feestactiviteiten. Want in het Wittevrouwenveld barste afgelopen zondag 25 juni 2017 het Manus van Alles Festival weer los.

Roger Heuts, voorzitter van de organisatie van het Manus van Alles Festival, was in de wolken met alweer een geslaagde editie: ‘Onze buurt Wittevrouwenveld is de laatste dagen weer behoorlijk in het zonnetje gezet door de Maastrichtse media. Dat doet mij als een van de tachtig vrijwilligers natuurlijk goed, heel goed. Daar komt bij dat wij ook heel veel complimenten van buurtbewoners, artiesten en sponsoren gekregen hebben. Dat zijn allemaal gekleurde veren op de hoedjes van tachtig vrijwilligers. En met die veren pronken wij natuurlijk graag. Vooral door alle complimenten kijk ik met veel plezier en genoegen terug op een geslaagd festival.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.