Maastricht, 24 mei 2017
 
» Ingebruikname viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid

» Avond- en Nachtwerk in de planning

» Afrit 54 Europaplein open vanaf 24 mei

Ingebruikname viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid

Sinds januari 2017 werken we door aan de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. In het zuiden is de ombouw van knooppunt Europaplein inmiddels grotendeels afgerond. In het noorden – rondom Geusselt – zijn we nog volop aan het werk. Vanaf vrijdagochtend 9 juni ronden we hier naar verwachting een volgende stap in de afbouw van het totale verkeerssysteem af en nemen we de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid in gebruik.

Noorderpoort-Noord
Het viaduct Noorderpoort-Noord – aan de kant van Nazareth/Limmel – is bestemd voor verkeer richting knooppunt Oost (het kruispunt bij de brandweerkazerne) en/of Maastricht-Centrum Noord. Via een nieuwe vrije rechtsaffer (afrit 53, parallel aan de A2 naast de zaagtandflats) kan verkeer vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen) bij kruispunt Geusselt zonder verkeerslichten rechts afslaan en verder rijden over het viaduct Noorderpoort-Noord.

Noorderpoort-Zuid
Viaduct Noorderpoort-Zuid is bestemd voor verkeer komende vanaf het stadscentrum of knooppunt Oost richting noorden (A2/A79). Bij kruispunt Geusselt sluit de Viaductweg vanaf het moment van ingebruikname aan op een nieuwe oprit achter Dienstengebouw Noord. Via deze nieuwe oprit gaat verkeer verder naar de A2 (Eindhoven) en/of A79 (Heerlen).

Kijk op de webpagina van de viaducten Noorderpoort-Noord en Zuid voor meer informatie.

Let op: Plannen = passen + meten
Plannen is voortdurend passen en meten binnen het project A2 Maastricht én in afstemming met 'buurproject' Noorderbrug. Dat geldt ook voor de datum van ingebruikname van de Viaducten.

Avond- en Nachtwerk in de planning

In de week van dinsdagavond 6 tot en met vrijdagochtend 9 juni moet verkeer dagelijks van 20.00 tot 06.00 uur rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Tijdens de avonden en nachten repareren onze wegenbouwers op diverse locaties asfalt. De reparaties zijn nodig omdat het asfalt hier en daar te lijden heeft gehad van het aanbrengen en vervolgens weer verwijderen van belijningen en markeringen tijdens de verschillende fases van de afbouw van het verkeerssysteem.

In de avonden en nachten van dinsdag 6 en woensdag 7 juni zijn onze wegenbouwers rondom knooppunt Europaplein aan het werk. Donderdagnacht 8 juni vinden asfaltreparaties plaats tussen knooppunt Kruisdonk en kruispunt Geusselt. Tegelijkertijd sluiten de wegenbouwers van A2 Maastricht de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid aan op het wegennet (zie artikel op deze pagina). Ga goed voorbereid op reis en check vóór vertrek de Slimme Kaart op www.maastrichtbereikbaar.nl.

Afrit 54 Europaplein open vanaf 24 mei

Sinds vandaag -woensdag 24 mei- is afrit 54 bij Europaplein in gebruik genomen. Verkeer vanaf de zuidkant van Maastricht kan nu via afrit 54 rechtstreeks richting het stadscentrum en/of Cadier en Keer. De automobilisten weten 'm al te vinden!

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.