Maastricht, 18 mei 2017
 
» Afrit 54 Europaplein open vanaf 24 mei

» Doorwerken aan de Groene Loper

» Dag van de bouw zaterdag 20 mei: u komt toch ook?

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Afrit 54 Europaplein open vanaf 24 mei

Sinds zondag 9 april is de ombouw van knooppunt Europaplein grotendeels afgerond. Grotendeels, want afrit 54 – voor verkeer vanuit het zuiden richting stadscentrum en/of Cadier en Keer – is nog niet in gebruik. Daar komt op woensdagochtend 24 mei verandering in en gaat ook afrit 54 Europaplein open voor verkeer.

Avond- en nachtwerk
Van maandagavond 23 tot woensdagochtend 24 mei sluiten we de rijbaan richting Eindhoven tussen oprit 55 (Randwyck) en afrit 54 (Europaplein) ’s avonds en ’s nachts af. Verkeer vanuit Luik richting Berg en Terblijt moet van 20.00 tot 06.00 uur rekening houden met extra reistijd en omleidingsroutes. Overdag kan verkeer ongehinderd doorgaan.

Mijn Groene Loper
 

Doorwerken aan de Groene Loper

Sinds dinsdag 18 april richten we – samen met de gemeente Maastricht – de Scharnerweg tussen Scharnertunnel en Hunnenweg helemaal opnieuw in. Tussen Scharnertunnel en voormalige N2 is de gemeente aan de slag, tussen N2 en Hunnenweg is A2 Maastricht aan zet. Tot eind juli blijft de Scharnerweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer, voetgangers en (brom)fietsers gaan door via een omleiding langs het werkterrein.
 
De werkzaamheden voor de realisatie van de Groene Loper houden niet op bij de Scharnerweg. Ook tussen Geusselt en Voltastraat zijn de wegenbouwers van A2 Maastricht hard aan het werk. En vanaf maandag 22 mei gaan we bij de Torenflat (Oranjeplein-West) aan de slag. Allereerst met de aanleg van een nieuw riool voor wegafwatering, gevolgd door kabels en leidingen voor openbare verlichting, parkeerautomaten en laadpalen. Vanuit het Oranjeplein trekken de werkzaamheden de komende maanden steeds verder richting zuiden. Omwonenden en verkeer moeten voortdurend rekening houden met hinder.

 
 

Dag van de bouw zaterdag 20 mei: u komt toch ook?

Komende zaterdag, 20 mei, vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur geven wij u een kijkje in de keuken van de actualisatie van het stedenbouwkundig plan uit 2009. Waar komen nieuwe huizen langs de Groene Loper? Hoe komen die huizen en straatjes uit te zien?

Let op! U krijgt een kijkje in het maakproces. De plannen zijn nog niet definitief. Er zijn nog geen concrete huizen te koop of te huur. Dat volgt in een later stadium.

U kunt terecht bij Caracola in de voormalige Theresia-school aan de President Rooseveltlaan 213 waar u een kop koffie/thee en een versnapering kunt krijgen. De begeleide wandelingen naar de Gemeenteflat en Albert Heijn zijn inmiddels volgeboekt, maar bij Caracola kunt u nog terecht.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.