Maastricht, 8 juni 2016
 
» Operatie mantelbuizen

» Grond, grond en nóg meer grond

» Let op: Informatiecentrum A2 Maastricht op dinsdag 6 en dinsdag 13 juni gesloten.

» A2-Buren: Bistrot On Top opent deuren

Mantelbuizen bij de Lourdeskerk

Operatie mantelbuizen

In 2011 en 2012 stonden de werkzaamheden rondom A2 Maastricht bovengronds voor een belangrijk deel in het teken van kabels en leidingen. Langs heel het tracé moesten kabels en leidingen verlegd worden voordat het graafwerk voor de tunnelbouwkuip kon beginnen. In het noordelijke deel van het tunneltracé werden kabels en leidingen samengebracht in vier stalen mantelbuizen ter hoogte van de Lourdeskerk, bij de oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat. In 2013 moesten de mantelbuizen opschuiven voor het graafwerk van firma Züblin. Vanaf maandag 12 juni pakken we de mantelbuizen voor de derde - en laatste - keer op en krijgen de vier stalen buizen een plek bovenop het tunneldak. Naar verwachting ronden we operatie mantelbuizen eind juni definitief af.

Grondwerk bij Geusselt

Grond, grond en nóg meer grond

Van noord tot en met zuid wordt er stevig doorgewerkt aan de aanleg van nieuwe wegaansluitingen voor het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. Maar ook aan de realisatie van de Groene Loper. De werkzaamheden staan momenteel vooral in het teken van grondwerk. Voor omwonenden is dat niet makkelijk want het grondwerk levert veel hinder op. Bijvoorbeeld door stof bij droog en warm weer. Of juist door modder als het regent. Waar mogelijk proberen we hinder te beperken, maar overlast blijft onvermijdelijk. Wilt u de voortgang van thuis uit volgen? Neem dan eens een kijkje in onze fotoboeken!

Grondwerk voor afrit 53 Grondwerk voor afrit 53

Let op: Informatiecentrum A2 Maastricht op dinsdag 6 en dinsdag 13 juni gesloten.

Wilt u op dinsdagmiddag een bezoekje brengen aan het informatiecentrum A2 Maastricht? Dan gaat dat de komende twee weken niet lukken. Het infocentrum is namelijk de komende dinsdagmiddagen -op 6 en 13 juni 2017- gesloten voor bezoekers.

Vanaf 20 juni zijn we weer elke dinsdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur open voor individuele bezoekers. Wilt u buiten de openingstijden een bezoekje brengen? Neem dan contact op via telefoonnummer: 043 – 351 63 51 of info@a2maastricht.nl.

Mijn Groene Loper
 

A2-Buren: Bistrot On Top opent deuren

Het is druk rondom de toekomstige Groene Loper. Afgelopen weekend heeft de nieuwe bistrot OnTop (hoek Scharnerweg/Koningsplein) de eerste gasten ontvangen.

“Wat leuk; een nieuwe plek om elkaar te ontmoeten in de eigen buurt”, was een veel gehoorde opmerking. Direct gevolgd door vragen als: “Wanneer is die rotonde af? Wanneer het nieuwe park? Hoe moeten de fietsers en de auto’s straks gaan rijden?”
 
Wij heten onze nieuwe A2-buren van harte welkom in deze tijden van transformatie van Maastricht-Oost en wensen het team van On Top veel succes!

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.